No przede wszystkim to w swojej recenzji zdradzasz twist z gdzieś tak 6/7 tomu, więc go wywal.
Nie zaczynaj tekstu od "jest to", tylko jeśli już to "Aya jest (...)".
Zrezygnowałbym też z podziału recenzji na segmenty, bo Cię to ogranicza, a przez to o długości mangi wspominasz w dwóch różnych miejscach. To nie szkolna rozprawka, a luźny tekst w którym możesz chcieć powiedzieć coś więcej, pokazać swoją perspektywę.
"Cały świat przedstawiony poznajemy z perspektywy głównego bohatera. Mężczyzny o imieniu Alicja (sic!) który w niewiadomy sposób trafił do Krainy Czarów." - to powinno być jedno zdanie. Generalnie staraj się pisać dłuższe zdania (ale bez przesady) i mniej chaotycznie. W segmencie o postaciach zaczęłaś je wyliczać, po czym zaczęłaś o czymś innym i potem znowu wróciłaś do wyliczanki. No i najpierw napisałaś, że postaci poboczne są nierozwinięte, a 2 linijki dalej, że każda ma opowiedzianą historię. Trochę niespójne. Mocniej argumentuj to co piszesz, świat nie trzyma się kupy, czyli budowa świata ssała? Było jeszcze parę rzeczy typu "bardziej dogłębnie", ale to tak przy okazji.
Nie wiem na ile pisanie to Twoja pasja, a ile bazgranie z nudów raz na jakiś czas, ale zakładam, że jesteś młodą osobą, więc po prostu pisz więcej, czytaj więcej. Cała reszta przyjdzie z czasem, bo rzeczy, które Ci wypomniałem wynikają z nieobycia z pisaniem. Styl, czy lepsze formułowanie myśli przyjdzie z doświadczeniem. Internet jest pełen recenzji, daj czytelnikowi powód by chciał zobaczyć co Ty masz do powiedzenia.
(Trochę powiało moralizatorsko, więc pamiętaj, że jestem tylko randomem z internetu, nie piszę prawdy obiecanej i zrobisz jak uważasz :v)
Nie wiem czy to offtop, sry?