W sprzedaży już niedługo ^^
Hiragane udało mi sie niedawno przerobić, a kolejny tom na pewno zakupię Świetna seria dla początkujących i pasjonatów, a nauka znaczków to sama przyjemność ^^ Zapraszam do dyskusji...
Książeczka już stoi u mnie na półce i jak tylko będę miała więcej czasu to zaczynam przerabiać Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że katakana jest łatwiejsza od hiragany ^^ Ale to się zobaczy. Bardzo podobaja mi się ilustracje, dzieciaki wyglądaja jak żywcem wyjęte z Chin-Chana xD
Po dokładniejszym przekartkowaniu znalazłam na końcu książeczki ciekawą rzecz - słowniczek imion Zapis w katakanie i fonetyczny. Ciekawa rzecz... Teraz wszyscy w domu znają swoje japońskie odpowiedniki XD Tylko ojcu się nie podoba jak mówię Gujegoshu
heh mojego imienia nie ma w tymże słowniczku ale powiem tylko że wychodzi Boitekku Witam to mój pierwszy post a wracając do tematu naprawdę świetna książeczka tak jak zresztą Hiragana na wesoło i Kanji(propably, jeszcze nie kupiłem ale to obowiązkowy dla mnie tytuł)
siemanko to mój pierwszy post i mam ten sam kłopot co joodzin nigdzie na stronie waneko nie mogę znaleźć "kanji na wesoło - katakana". Dziś idę do Empiku zobaczyć czy niema. Dajcie jakiś link na stronie waneko gdzie kupię katakane Yoshi...