Klub Kolosalnie Klawego Kucharza

Komentarze na temat artykułów, które do tej pory ukazały się w Mangamiksie, propozycje kolejnych
Zablokowany
Krejt
Wtajemniczony
Posty: 908
Rejestracja: wt cze 03, 2003 2:37 pm
Kontakt:
Status: Offline

Klub Kolosalnie Klawego Kucharza

Post autor: Krejt » pn maja 03, 2004 9:16 pm

Temacik chyba jasny - przepisiki Ronalda i dyskusje/pytania/wyjaśnienia.

I od razu do rzeczy (Miso):
Czy to fasolowe puree należy dodać do gotującego się rosołku, czy też może do już gotowej zupy? Bo z przepisu dość jasno to nie wynika, a nie chciałbym czegoś skopać.

M. Taniguchi
Posty: 2
Rejestracja: czw kwie 24, 2003 5:10 pm
Status: Offline

Post autor: M. Taniguchi » wt maja 11, 2004 10:19 am

Fasolke wsypujemy bezposrednio do rosolku
Bon apetit. KKKK : :oops:

Krejt
Wtajemniczony
Posty: 908
Rejestracja: wt cze 03, 2003 2:37 pm
Kontakt:
Status: Offline

Post autor: Krejt » wt maja 11, 2004 2:12 pm

Dzięki wielkie pani Martyno.
Może po "padzie" MangaMixu zrobilibyście kącik KKKK na stronce Waneko? ;)

Desponia
Adept
Posty: 481
Rejestracja: czw sie 05, 2004 5:09 pm
Status: Offline

Post autor: Desponia » wt gru 14, 2004 9:49 am

Krejt pisze: Może po "padzie" MangaMixu zrobilibyście kącik KKKK na stronce Waneko? ;)
A wiesz, ze to wcale nie jest taki zly pomysl? Bardzo chetnie bym sobie poczytala o roznych egzotyczno-swojskich pysznosciach. Bo z zastosowaniem praktycznym wole nie eksperymentowac. Na 100% skonczyloby sie to jakims wybuchem :wink:

_Keitaro_
nołlife
Posty: 2254
Rejestracja: wt cze 03, 2003 11:15 am
Status: Offline

Post autor: _Keitaro_ » wt gru 14, 2004 4:27 pm

Desponia pisze:Bo z zastosowaniem praktycznym wole nie eksperymentowac. Na 100% skonczyloby sie to jakims wybuchem :wink:
i bez egzotycznych potraw kończy się wybuchem ;)

Desponia
Adept
Posty: 481
Rejestracja: czw sie 05, 2004 5:09 pm
Status: Offline

Post autor: Desponia » wt gru 14, 2004 10:50 pm

_Keitaro_ pisze: i bez egzotycznych potraw kończy się wybuchem ;)
Kei, rozszyfrowales mnie. A tak chcialam sprawiac pozory, ze cos jednak umiem ugotowac :wink: A tak na serio to rzeczywiscie bym sobie poczytala o tych polskich przerobkach japonskiego jedzonka... :)

Urashima
Adept
Posty: 312
Rejestracja: ndz lut 22, 2004 4:16 pm
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:
Status: Offline

Post autor: Urashima » śr gru 15, 2004 12:20 am

Desponia pisze: rzeczywiscie bym sobie poczytala o tych polskich przerobkach japonskiego jedzonka... :)
Dame dame... ( nie nie...) przerobki ... z tego zawsze wynikają jakies dziwaczne niejadalne wynalazki ^ ^

a cos dziwnego wam powiem ...ze Urashima sobie czasami lubi pokucharzyć japońskie potrawy ..(jak starsza go z kuchni za balagan niewywali ...ale mam na nia sposob...strasze ją krewetką *brzydzi sie ich strasznie * <- nierozumiem jej ..)

tak wiec przygotowywalem juz :
-maki sushi
-ebi chili
-tamago gohan
-onigri

i to chyba natyle ...ostanio niemam czasu ..a i fundusze na składniki ..tez niedopisują
chciałem zrobić sushi nigri ..ale nigdzie niemoge znalezc swierzego tuńczyka ! ! ! *a takie dobre jest.... mniam *

moja sensei od japonskiego stwierdziła :
"pan Kamil chyba jest naszym expertem od japońskich dań"
- pewnie ...cała sala sie dziwi co to jest Sobaya <- a to nic innego jak knajpa co sobe podają ;3 (...o tego jeszcze niejadlem ...musze gdzies upolować ;3 )

a miso to ja widzialem tez instatn wersje * wywar * w któryms z sklepów ..

miso jakos sie przyzwyczailem ..(co czwartek ..jak miso niezjem i bułki fasolowej *anpan* to sie dziwnie czuje...) <- czyt .. dieta osoby przesiadujacej kilka godzin w centrum kultóry japońskiej i zakuwającej alfabety ,czasowniki ,zwroty ...itp ...
- potrafie juz rozpoznawać czy swierze tofu mi dali do zupki <hahaha>

Zablokowany

Wróć do „Artykuły w Mangamiksie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości