A mi z kolei chyba trzeci tom najbardziej się podobał. Jest taki... konkretny? Z jedynką się trochę męczyłam bo było takie wprowadzenie, tłumaczenie o co chodzi i trzeba było czasu bym "wgryzła" się w historię. Dwójkę długo czytałam bo jeden wątek mnie strasznie nużył.
Co nie zmienia faktu, że końcówka rzeczywiście zrushowana, a potraktowanie i puszenie wolno antagonisty... ech. =_=
Jak zwykle dodam swoje uwagi/wyłapane błędy
Jakiś krzaczek chyba w tym kadrze się ostał. Kadr ten występuje też na końcu rozdziału i tego "czegoś" już na nim nie ma, bo tekst jest inaczej rozmieszczony.
"Mamy środek dnia" - nie wiem czy to miał być taki zabieg humorystyczny, ale ta scena chyba nie dzieje się w środku dnia tylko wieczorem bądź w nocy ._.
Fumi kiedy szykuje się do snu dostaje telefon od Kaori. Fumi po tym wybiega w koszuli nocnej. Następnie Q ją łapie i mówi, że muszą wrócić by się przygotować do poszukiwań. Podczas lektury nie wydawało mi się, by czekali całą noc, by wznowić poszukiwania na następny dzień. W każdym razie nie wiem jak brzmi oryginał, ale angielskie pirackie skany tłumaczą to jako "her eyes rolled back again".
EDIT
A, i zapomniałam wcześniej wypisać:
Strona 19
"Patrząc na mrok, samemu łatwo się w nim zatracić"
Zmieniłabym NA mrok -> W mrok
Strona 155
cieżki ->ciężki
Mam coś jeszcze nabazgrane w notatkach, ale nie mogę się rozczytać i nie wiem o co mi chodziło xD
Manga to taki średniaczek, ale kontynuację bym kupiła. Tylko żeby zbyt długa nie była...