Zazdroszczę osobom, dla których manga jest pierwszym kontaktem z tą historią. W anime te dwie części (pytanie i odpowiedź) zrobiły na mnie zdecydowanie największe wrażenie

Aż naszła mnie znowu chęć na powtórkę całości...
[ Dodano: Czw 09 Lut, 2017 ]
Taki dobry tomik, a tu taka cisza

Ja jestem świeżo po przeczytaniu i nie mam większych zastrzeżeń technicznych. Papier wydawał mi się trochę sztywny i szybko się pofalował, ale po jakimś czasie wraca do swojego stanu wyjściowego, grzbiet tym razem też jest ok. Mam nadzieję, że zostanie tak już do końca.
Co do samej mangi- jestem pod wrażeniem tego, jak mangaczka przedstawiła tę historię. Fabuła jest bardzo fajnie prowadzona, cały czas czuć napięcie, a same rysunki podkreślają tylko klimat. Autorka świetnie poradziła sobie z trudnymi scenami (jak chociażby kultowa już scena z Riką). Bardzo podobały mi się też drobne smaczki i wskazówki na temat dalszej fabuły, są też rzeczy, które zostały pominięte w anime.
[spoiler]Tak jak na przykład kwestia tego, która z sióstr jest starsza. Sam nie miałem styczności z grą, ale czytałem wcześniej jakieś informacje na ten temat w internecie i bardzo żałowałem, że nie poruszono w ogóle tego tematu. Mam wrażenie, że dużo lepiej przedstawili też szaleństwo Shion i wszystkie emocje, które nią kierowały, zwłaszcza w ostatnich scenach.[/spoiler]
Za kolejną częścią średnio przepadam, chociaż lubię jej końcówkę. A potem to już tylko jazda bez trzymanki