Locke
-
- Status: Offline
-
-
Komiks ma wielki potencjał, rzadko kiedy wykorzystywany. Hijiri Yuki potrafi robić hollywoodzkie scenariusze (to nie jest zaleta), ale wbrew pozorom to jeden z nielicznych dobrych komiksów s-f w Polsce, który nie jest cyberpunkiem (ulubiony gatunek s-f komiksiarzy ). Nie jest zły, ale najlepszy też nie jest.
-
To prawda ze potencjal tej mangi nie jest do konca wykorzystywany. A szkoda... wielka szkoda
Lina: faktyczne kreska jest dosyc archaiczna i zdecydowanie oprawa graficzna nie jest mocnym punktem tej mangi. Mnie tez na poczatku troche odrzucala ale zapewniam Cie ze szybko sie mozna do niej przyzwyczaic.
...poza tym taka archaiczna kreska tez ma swoj specyficzny urok [/quote]
Lina: faktyczne kreska jest dosyc archaiczna i zdecydowanie oprawa graficzna nie jest mocnym punktem tej mangi. Mnie tez na poczatku troche odrzucala ale zapewniam Cie ze szybko sie mozna do niej przyzwyczaic.
...poza tym taka archaiczna kreska tez ma swoj specyficzny urok [/quote]
-
To prawda ze potencjal tej mangi nie jest do konca wykorzystywany. A szkoda... wielka szkoda
...poza tym taka archaiczna kreska tez ma swoj specyficzny urok
...poza tym taka archaiczna kreska tez ma swoj specyficzny urok
-
Przyznam szczerze, że 9 i 10 tomu nie czytałem Dalsze tomy moga stanowić coś lepszego ale po kiepskim Lordzie Leonie raczej spodziewam się, że tylko mniejszość będzie wybitna (tak jak "Pogrom cyberów").ziewajacy kot pisze:To prawda ze potencjal tej mangi nie jest do konca wykorzystywany. A szkoda... wielka szkoda
Popieram, głównie dlatego, że kreska nie jest zła dopóki zachowuje swój specyficzny styl. Przeżyje dopóki zachowują proporcje i nie wprowadzają zwierzaczkowatych bohaterów.ziewajacy kot pisze:...poza tym taka archaiczna kreska tez ma swoj specyficzny urok
-
-
8) Witam z radością pisze swój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym podziękować wydawnictwu za szerzenie , za staranie się pokazać nam coś innego , bardziej ambitnego niż większość wydawanych dotychczasz mang. Sprawa jest prosta , starszym czytelnikom "zwisa" - ją banalne romantycznie historie które opowiadają pierwszych miłościach i rozterkach dziewczyn i chłopców ze szkół gimnazjalnych ... dlatego cenie LOCKE'a za to ( to się też tyczy JEŻ'a ), że był inny i wniósł powiew świeżości który w krótkim czasie został poskromiony ;/ .. mam nadzieje , że jeszcze do nas wróci. Komiks ma stylową kreskę ot co solidne rzemiosło które mi się podoba, ciekawe historie i od tomu 7 gładki papier . Mam wszystkie tomiki i naprawdę warto jest je mieć w swojej kolekcji.
Chciałbym podziękować wydawnictwu za szerzenie , za staranie się pokazać nam coś innego , bardziej ambitnego niż większość wydawanych dotychczasz mang. Sprawa jest prosta , starszym czytelnikom "zwisa" - ją banalne romantycznie historie które opowiadają pierwszych miłościach i rozterkach dziewczyn i chłopców ze szkół gimnazjalnych ... dlatego cenie LOCKE'a za to ( to się też tyczy JEŻ'a ), że był inny i wniósł powiew świeżości który w krótkim czasie został poskromiony ;/ .. mam nadzieje , że jeszcze do nas wróci. Komiks ma stylową kreskę ot co solidne rzemiosło które mi się podoba, ciekawe historie i od tomu 7 gładki papier . Mam wszystkie tomiki i naprawdę warto jest je mieć w swojej kolekcji.