Locke
-
- Status: Offline
-
W przypadku Locke'a dochodził jeszcze misz-masz z prawami autorskimi, choć nie wiem, jaki i czy w ogóle miało to wpływ na przerwanie serii.
Dla mnie ten komiks pozostaje jedną z najcieplej wspominanych rzeczy z początków działalności Waneko. Wprawdzie od zakończenia jego publikacji trochę wody w Odrze już upłynęło, ale gdybym miała dziś układać listę dwudziestu ulubionych serii, Locke prawdopodobnie by się tam znalazł. Nie żeby prezentował sobą coś szczególnie niezwykłego. Po prostu znakomicie mi podszedł, no i ten sentyment. Jak już gdzieś kiedyś podkreślałam, u mnie sentyment to potężna siła.
if
Dla mnie ten komiks pozostaje jedną z najcieplej wspominanych rzeczy z początków działalności Waneko. Wprawdzie od zakończenia jego publikacji trochę wody w Odrze już upłynęło, ale gdybym miała dziś układać listę dwudziestu ulubionych serii, Locke prawdopodobnie by się tam znalazł. Nie żeby prezentował sobą coś szczególnie niezwykłego. Po prostu znakomicie mi podszedł, no i ten sentyment. Jak już gdzieś kiedyś podkreślałam, u mnie sentyment to potężna siła.
if
-
-
-
-
Jezeli chodzi o to, ze jakoby specjalizujemy sie w niewydawaniu serii do konca, to zapraszam na forum o Kindaichim, gdzie te kwestie wyjasnilam.
Milosnikow zielonowlosego espera zapewniam, ze jezeli tylko pojawi sie taka mozliwosc, z przyjemnoscia te serie wznowimy - niestety, sadzac po ankiecie w Mangamiksie, nie nastapi to tak predko...
Milosnikow zielonowlosego espera zapewniam, ze jezeli tylko pojawi sie taka mozliwosc, z przyjemnoscia te serie wznowimy - niestety, sadzac po ankiecie w Mangamiksie, nie nastapi to tak predko...
-
Locke to science fiction o esperze (czlowieku, ktory ma ponadnaturalne psychiczne zdolnosci) ktory probuje zmienic swiat na lepsze. Ale to tak w wieeeeelkim skrocie...Kati pisze:a o czym to w ogole jest bo jak Waneko wydawalo Locke'a to Kati kupowala se gazety za 2,30 z propozycjami na wakacyjne maseczki ;P.. wspomozcie takie male debilne stworzonko ;___;
-
-
-
Locke, jest cudowna manga [moze nie tak jak Jez, ale..]
Trzeba poswiecic jej troche czasu, zeby z duma powiedziec
'zrozumialem' - ja np. musialem ow mange przeczytac 3 razy.. i nie zaluje!
To cos cudownego, co ze mna [ ow manga] zrobila.. (...)
Na prawde..
Jak pierwszy raz dostalem do rak Locke'a, moje zdanie
na temat tego co widzialem bylo 'bardzo przecietne' - mieszane..
Jednak Jez mnie nauczyl tego, ze nie wszystko jest zle co sie nienjlepiej prezetuje ;)) i chyba ta mysl pozwolila mi przetrwac..
Z czasem doszedlem do wniosku, ze zwracanie uwagi na takie detale jakimi sa obrazki.. i tylko na podstwie ich, ocenianie mangi jest bezsensowne.
Licze, ze polscy fani, zrozumieja magie niektorych, niezrozumialych dotychczas dla nich mang.. i zaczna czytac cos sensownego :)
dziekuje Xeo
Trzeba poswiecic jej troche czasu, zeby z duma powiedziec
'zrozumialem' - ja np. musialem ow mange przeczytac 3 razy.. i nie zaluje!
To cos cudownego, co ze mna [ ow manga] zrobila.. (...)
Na prawde..
Jak pierwszy raz dostalem do rak Locke'a, moje zdanie
na temat tego co widzialem bylo 'bardzo przecietne' - mieszane..
Jednak Jez mnie nauczyl tego, ze nie wszystko jest zle co sie nienjlepiej prezetuje ;)) i chyba ta mysl pozwolila mi przetrwac..
Z czasem doszedlem do wniosku, ze zwracanie uwagi na takie detale jakimi sa obrazki.. i tylko na podstwie ich, ocenianie mangi jest bezsensowne.
Licze, ze polscy fani, zrozumieja magie niektorych, niezrozumialych dotychczas dla nich mang.. i zaczna czytac cos sensownego :)
dziekuje Xeo
- Gotenks
- nołlife
Tez bardzo lubie Locke'a, ale dopiero od niedawna. Co prawda moj pierwszy tomik kupilem jakies 4 lata temu, ale bylem wtedy na etapie DB, wiec przeczytalem i szybko odlozylem na polke. Dopiero niedawno z nudow zrobilem sobie powtorke z rozrywki i od razu zamowilem brakujace tomy. Wielka szkoda, ze taka swietna manga nie jest kontynuowana, ale widac nie wszyscy jeszcze dorosli do tego tylu komiksow. Zwlaszcza podobala mi sie ostatnia historia, ta o pierscieniu, po prostu mistrzostwo.
-
Locke nie romansował, bo wszystkie najpierw zaczęły się interesować się nim, a nie na odwrót. Kiedy on zaczynał się interesować babami to albo ginęły (Irena, podałbym też Machiko, ale ją uważał barziej za siostrę niż kochankę) bądź czyszczono im pamięć (Prim).Linaka1 pisze:Moze Locke byl homo nie wiadomo dlatego nie romasowal ;P skad mozna widziec jak dalsze tomiki nie zostaly wydane ... to co tu jest napisane to zart nie brac tego do serca (to do fanow) !!ToMik pisze: (...) Locke nie romansował (...)
-
-
Nie musi być od razu superczłowieczka, wystarczy zwykły człowiek (co by przy okazji dodawało zapytania dotyczące jaki jest sens być jedynym człowiekiem, który może żyć wiecznie). Druga sprawa, wiem, że ktoś może sądzić, że to ograniczy akcję, ale w ciągu 50 lat dużo się może wydarzyć (vide pierwsza połowa XX w.)Xeoß i& g&éé&c pisze:(...) mysle, ze manga by wiele na tym
stracila gdyby byl superczlowiek i jego
superczlowieczka.
-
-
A mnie sie locke raczej nie podoba niewiem jakies to takie .... wogole mnie nie wciegnelo a jak czytalam to spac mi sie chcialo i tylko patrzalam ile mi kartek do konca zostalo mam tylko 5 tom a to dlatego ze kupilam go za 2 zl w katowicach moze jak bym czytnela se wszystkie tomiki do by mi sie spodobalo ale watpie
-
Nic dziwnego, że ci się nie podobało... Toz to political science-fiction było. Nie mam nic przeciwko takim, ale w gruncie rzeczy nie najlepiej zaczyna się serię od tego typu historii.RyuChanek pisze:A mnie sie locke raczej nie podoba niewiem jakies to takie .... wogole mnie nie wciegnelo a jak czytalam to spac mi sie chcialo i tylko patrzalam ile mi kartek do konca zostalo mam tylko 5 tom a to dlatego ze kupilam go za 2 zl w katowicach moze jak bym czytnela se wszystkie tomiki do by mi sie spodobalo ale watpie
-