.
Po opisie to byłoby strawne prze 1-3 tomy, a nie 7 z hakiem...
W ogóle okładka przypomina mi jakieś visual novel lol.
Przekonało mnie to "a przynajmniej tak mi się wydaje"Mr.Chiquita pisze: ↑sob gru 13, 2025 3:22 pmJaki tasiemiec? Dla mnie, to seria ciągnąca się latami, która liczy 25+ tomów. Poniżej tego, nie ma co się martwić. Autorka też nie ma na koncie nic długiego. To nie jest też typ shounena, w stylu „Dziewczyny do wynajęcia" (a przynajmniej tak mi się wydaje). Nie ma co się martwić.
Nie znam, ale po opisie oraz tym że to manga Urushibary chętnie się zapoznamPrzyszła pora na pierwszą w tym roku zapowiedźPrzed Wami „Suiiki” od Yuki Urashibary, autorki między innymi „Mushishi”. Ta dwutomowa opowieść, w której wraz z główną bohaterką poznajemy przeszłość jej rodziny, z pewnością chwyci Was za serce.
Preordery znajdziecie w naszym sklepie mangastore.pl.
mangastore.pl/wezbrane-wody-1-preorder-p-7622.html
--------------
• autor: Yuki Urushibara
• tytuł roboczy: Wezbrane wody
• liczba tomów: 2
• format: 145 x 205 mm (powiększony)
• okładka: miękka z obwolutą
• gatunek: seinen, okruchy życia, tajemnica
• liczba stron: ok. 250
• cena okładkowa: 34,90 zł
• przekład: Anna Piechowiak
• premiera: marzec 2026
Panująca od dłuższego czasu susza sprawia, że władze miasta wprowadzają ograniczenia w zużyciu wody. Pod wpływem upału Chinami Kawamura traci przytomność i we śnie trafia do obfitującej w wodę wioski, gdzie spotyka chłopca imieniem Sumio oraz jego ojca. Po przebudzeniu opowiada o tym babci, która zaczyna podejrzewać, że dziewczyna odwiedziła jej dawny dom. Przemierzając granice pomiędzy jawą a snem, Chinami nawiązuje połączenie z przeszłością oraz z ludźmi rozdzielonymi czasem i przestrzenią, lecz związanymi wspólną historią.
Najwyraźniej dłuższy tytuł, nadal powstający.Dzisiaj zapowiedź dla fanów BL. Przed Wami „Contradict”, manga przepełniona ogniem nie tylko ze względu na zawód wykonywany przez bohaterówPożaru, który wybuchnie w Waszych sercach, nie ugasi żaden strażak!
--------------
• autor: Kamome Oshima
• liczba tomów: 2+
• format: 130 x 182 mm (standardowy)
• okładka: miękka ze skrzydełkami
• gatunek: yaoi, romans
• liczba stron: ok. 190
• cena okładkowa: 26,90 zł
• przekład: Sylwia Wadas
• premiera: marzec 2026
Nad wyraz pewny siebie Yajima postanawia spróbować sił w szkoleniu, które otworzy mu drogę do elitarnej jednostki straży pożarnej. Jest jednak pewien problem – opanowany, niesamowicie uzdolniony Torikai z tej samej drużyny potwornie działa mu na nerwy.
Kłótnie nie są tej dwójce obce, jednak pewnego dnia w ferworze kolejnej słownej utarczki panowie przekraczają granicę i dochodzi między nimi do zbliżenia. Choć Yajima żałuje, że tak się stało, nie jest w stanie zapomnieć wyrazu twarzy Torikaia.
Wciąż wraca do niego myślami… Ale Torikai to jego rywal! Za żadne skarby nie może się przed nim zdradzić!
U mnie nie wykrzesał ani skry zainteresowaniaPożaru, który wybuchnie w Waszych sercach, nie ugasi żaden strażak!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości