Wydawnictwo Kotori - wątek ogólny

Forum poświęcone wydawnictwu Kotori, wydawanym przez nie tytułom, itp, itd...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lexis
Wtajemniczony
Status: Offline

Post autor: lexis » sob gru 13, 2025 4:39 pm

lexis pisze:
ndz lis 09, 2025 2:54 pm
Wygląda jak typowy romans + nie lubię kreski autorki + nadal powstaje. Zdecydowanie nie.
.
Po opisie to byłoby strawne prze 1-3 tomy, a nie 7 z hakiem...
W ogóle okładka przypomina mi jakieś visual novel lol.

Awatar użytkownika
Koichi
Fanatyk

Post autor: Koichi » sob gru 13, 2025 6:07 pm

Mr.Chiquita pisze:
sob gru 13, 2025 3:22 pm
Jaki tasiemiec? Dla mnie, to seria ciągnąca się latami, która liczy 25+ tomów. Poniżej tego, nie ma co się martwić. Autorka też nie ma na koncie nic długiego. To nie jest też typ shounena, w stylu „Dziewczyny do wynajęcia" (a przynajmniej tak mi się wydaje). Nie ma co się martwić.
Przekonało mnie to "a przynajmniej tak mi się wydaje" :lol:

Wezmę pierwszy tomik na próbę, najwyżej jak mi się nie spodoba to komuś opchnę dalej.

Awatar użytkownika
nover
Adept

Post autor: nover » pn gru 15, 2025 4:47 pm

Opowieść o szukaniu zwłok sobie już zamówiłam, zobaczymy czy będzie tak samo porywające co Kingowy tytuł :P
A zapowiedź romansu totalnie przegapiłam :shock: ale mogłam żyć w błogiej nieświadomości, bo zwyczajnie mnie nie interesuje tematycznie... gdybym była tak 20 lat młodsza to może :roll:

Awatar użytkownika
lexis
Wtajemniczony

Post autor: lexis » pt sty 09, 2026 5:23 pm

Przyszła pora na pierwszą w tym roku zapowiedź 😊 Przed Wami „Suiiki” od Yuki Urashibary, autorki między innymi „Mushishi”. Ta dwutomowa opowieść, w której wraz z główną bohaterką poznajemy przeszłość jej rodziny, z pewnością chwyci Was za serce.
Preordery znajdziecie w naszym sklepie mangastore.pl.
💧 mangastore.pl/wezbrane-wody-1-preorder-p-7622.html
--------------
• autor: Yuki Urushibara
• tytuł roboczy: Wezbrane wody
• liczba tomów: 2
• format: 145 x 205 mm (powiększony)
• okładka: miękka z obwolutą
• gatunek: seinen, okruchy życia, tajemnica
• liczba stron: ok. 250
• cena okładkowa: 34,90 zł
• przekład: Anna Piechowiak
• premiera: marzec 2026
Panująca od dłuższego czasu susza sprawia, że władze miasta wprowadzają ograniczenia w zużyciu wody. Pod wpływem upału Chinami Kawamura traci przytomność i we śnie trafia do obfitującej w wodę wioski, gdzie spotyka chłopca imieniem Sumio oraz jego ojca. Po przebudzeniu opowiada o tym babci, która zaczyna podejrzewać, że dziewczyna odwiedziła jej dawny dom. Przemierzając granice pomiędzy jawą a snem, Chinami nawiązuje połączenie z przeszłością oraz z ludźmi rozdzielonymi czasem i przestrzenią, lecz związanymi wspólną historią.
Nie znam, ale po opisie oraz tym że to manga Urushibary chętnie się zapoznam :angel:

Awatar użytkownika
Sebek
Weteran

Post autor: Sebek » sob sty 10, 2026 11:04 am

Mialem ten tytul na liscie, wiec znakomicie, ze wreszcie ukaze sie po polsku :) Kotori, jak zawsze, dowozi :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk

Post autor: Mr.Chiquita » ndz sty 11, 2026 11:02 am

Też miałem na liście. Doskonale kojarzę, bo proponowałem ją Mandioce do wydania (gdy pytali w listopadzie na FB). W dodatku, to autorka rewelacyjnego „Mushishi" wydanego przez Hanami. Już dawno chciałem mieć w wersji tomikowej. Ale jakoś nie było okazji.

Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk

Post autor: Mr.Chiquita » pt sty 16, 2026 4:13 pm

Nowa BL'ka od Kotori:
► Pokaż Spoiler
Dzisiaj zapowiedź dla fanów BL. Przed Wami „Contradict”, manga przepełniona ogniem nie tylko ze względu na zawód wykonywany przez bohaterów 😉 Pożaru, który wybuchnie w Waszych sercach, nie ugasi żaden strażak!

--------------
• autor: Kamome Oshima
• liczba tomów: 2+
• format: 130 x 182 mm (standardowy)
• okładka: miękka ze skrzydełkami
• gatunek: yaoi, romans
• liczba stron: ok. 190
• cena okładkowa: 26,90 zł
• przekład: Sylwia Wadas
• premiera: marzec 2026
Nad wyraz pewny siebie Yajima postanawia spróbować sił w szkoleniu, które otworzy mu drogę do elitarnej jednostki straży pożarnej. Jest jednak pewien problem – opanowany, niesamowicie uzdolniony Torikai z tej samej drużyny potwornie działa mu na nerwy.
Kłótnie nie są tej dwójce obce, jednak pewnego dnia w ferworze kolejnej słownej utarczki panowie przekraczają granicę i dochodzi między nimi do zbliżenia. Choć Yajima żałuje, że tak się stało, nie jest w stanie zapomnieć wyrazu twarzy Torikaia.
Wciąż wraca do niego myślami… Ale Torikai to jego rywal! Za żadne skarby nie może się przed nim zdradzić!
Najwyraźniej dłuższy tytuł, nadal powstający.

Awatar użytkownika
lexis
Wtajemniczony

Post autor: lexis » pt sty 16, 2026 4:19 pm

Pożaru, który wybuchnie w Waszych sercach, nie ugasi żaden strażak!
U mnie nie wykrzesał ani skry zainteresowania :angel:

Awatar użytkownika
ninna
nołlife

Post autor: ninna » pt sty 16, 2026 6:10 pm

Przepraszam, jak "w ferworze utarczki słownej" może "dojść do zbliżenia"?! :lol:. W moim sercu nie wybuchł żaden pożar na wieść o tym tytule.

Awatar użytkownika
Koichi
Fanatyk

Post autor: Koichi » pt sty 16, 2026 6:56 pm

Czytałem to, jak jeszcze był tylko jeden tom i pamiętam, że ubawiłem się głupotą tej pary. Pozytywnie. Chociaż nie pamiętam czy to była komedia, możliwe że nie, bo nie widzę w tagach. Ale chętnie wrócę do tej lektury, ciekawi mnie rozwój ich relacji w dalszych tomach.
Mnie to trochę przypomina klimatem "Mój policjant", takie na lajcie, sympatyczne. Ale zobaczę jeszcze jak wyjdzie całość.
Na pewno kupię tomiki, bo lubię motyw stupid couple :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kotori”