Planowana premiera to 14 kwietnia 2014.
Jeśli liczysz ze rozwiążę się sprawa przeszłości Ciela to nie bardzo, w 14 tomie było trochę retrosów, ale nie wyjaśniły zbyt wiele.Shura pisze: A ktoś na bieżąco mógłby napisać co nieco o fabule?
uuu z tym to możesz sobie jeszcze poczekaćShura pisze:Muszę jeszcze pomyśleć, choć najpewniej zaczekam aż wyjdą wszystkie tomy i dopiero zabiorę się za zbieranie.
Dlatego ja pokładam nadzieje w reboot'cie animca i w tym, by naprawdę powstał. Pierwsza seria ujdzie, ale druga to już twór rodem z Dantego.Alzea pisze:Hm, kto co lubi ;P Ja ciesze sie, że nie dałam sie odstraszyc od Kurosha zarówno poprzez anime - które na sile robiło z Sebcia człowieka i rzucało podtekstami na prawo i lewo ku uciesze fanek jak i fandomowi samemu w sobie - plaga na conach kilka lat temu.
To chyba nie spojler, a jeśli tak to na wszelki wypadek na biało: w ostatnim rozdziale dowiadujemy się W KOŃCU czegoś o przeszłości Ciela, a w fandomie szaleje teoria, że Ciel to fałszywka/ma bliźniaka. Autorka nie robiłaby takiego pola do popisu planując szybki koniec moim zdaniem. Dalej już bez spojlerów, ogólnikowo: obecna akcja to tomy 18, chyba już 10 nawet? I na razie mamy nowy arc, jeśli porównać ze szkolnym, to - spojler z tomu 15 - akcja na poziomie Ciela tuż po tym jak spóźnił się na hjerbatkję u prefektów, czyli sam początek, po pierwszym poważnym problemie, a pięcioma czekającymi w kolejce. Mamy nowych bohaterów, nową tajemnicę, nowe problemy do ominięcia by nie zginąć, ale z konkretów to wiemy, że nic jeszcze nie wiadomo.Alzea pisze:Swoja droga ktoś coś wie może kiedy niby seria ma sie skonczyc?
Szczerze, to do 50 tomów czy coś koło tego manga pewnie dojdzie, ale ostatnio coraz więcej konkretów: sprawa z Undertakerem, a w ostatnio wydanych rozdziałach mamy niezły kawałek z przeszłości Ciela, zapowiada się nawet, że dowiemy się więcej. Więc powoli manga dodaje cegiełki do fabuły zemsty Ciela i etc.graczykij pisze:W Kuro epizodyczność coraz bardziej mnie irytuje, bo tak to my sobie możemy bimbać bez końca, do pięćdziesiątego tomu albo i dalej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość