Myślę iż możemy się w tym roku nie doczekać. Jak widziałam logo SJG books na ich FB to myślałam sobie o może jakaś data wydania albo okładka... a tutaj sam Polski tytuł puki co zaprezentowali
Nowości od Studia JG
- Thoreline
- Wtajemniczony
Nowości od Studia JG
- lexis
- Wtajemniczony
- Status: Offline
Nowości od Studia JG
Na dobry początek weekendu mamy dla Was aż trzy mangowe zapowiedzi!Zaczynamy od tytułu, który zdecydowanie ucieszy fanów gier komputerowych… Przed Wami „Minecraft: Sekai no Hate e no Tabi” – pełna akcji i rozbrajającego humoru opowieść, osadzona w świecie, który zdaje się nie mieć końca! Nie przegapcie premiery, bo ta przypadnie już w lutym!
Kolejną pozycją na naszej liście jest „Usemono Yado”, autorstwa Hozumi, znanej choćby z mangi „Żegnaj, czarodzieju”. Ten pełen niezwykłych historii josei rozgrywa się w tajemniczym zajeździe, do którego trafiają goście, którzy coś utracili… Pierwszy z trzech tomów trafi w Wasze ręce już w marcu.
A na koniec coś dla fanów opowieści z gatunku girls’ love – „Seifuku no Vampiress Lord”. Trzytomowa komedia o dziewczynie, która zostaje przemieniona w wampira przez bardzo nietypowego krwiopijcę. Ten tytuł również otrzymacie w marcu!
Tradycyjnie, jeśli zdecydujecie się na zakup prenumeraty na Yatta.pl do poniedziałku włącznie i posłużycie się kodem rabatowym MINECRAFT, otrzymacie dodatkowe 5% rabatu!
Niestety, ze względu na skomplikowane prawa licencyjne, seria „Minecraft: Sekai no Hate e no Tabi” nie będzie mogła otrzymać dodatków dla prenumeratorów. Z tych samych powodów nie będzie ona dostępna na YattaReader, a onomatopeje w środku zostaną przetłumaczone, ale nie będą całkowicie wymazywane.
Minecraft: Sekai no Hate eno Tabi
Nico ma dopiero dziesięć lat, ale za to wielkie ambicje! Chociaż mieszkańcy rodzinnej wioski od zawsze ostrzegali go, że świat jest przerażający i niebezpieczny, chłopiec pragnął tylko jednego… wyruszyć na przygodę! Pewnego dnia, gdy wioskę atakują zombie, Nico rzuca się do walki i odkrywa w sobie niezwykłą moc. Uzbrojony w nowe umiejętności, wyrusza w podróż na kraniec świata!
Autor: Kazuyoshi Seto
Gatunek: shonen, komedia, przygodowy
Liczba tomów: 12+
Format: B6+
Cykl wydawniczy: dwumiesięczny
Premiera: luty
Usemono Yado
„Zajazd rzeczy zagubionych” to niezwykłe miejsce, do którego nie prowadzą żadne mapy. Trafiają tu ci, którzy utracili coś ważnego – przedmioty, wspomnienia, a nawet uczucia... Młoda gospodyni tego tajemniczego przybytku prowadzi swoich gości przez labirynty zasnutej mgłą przeszłości, pozwalając im stanąć twarzą w twarz z tym, od czego uciekali. Na granicy snu i rzeczywistości odkrywają prawdę o tym, co stracili, choć odpowiedzi, których tak pragną, nie zawsze przynoszą ukojenie...
Autor: Hozumi
Gatunek: josei, psychologiczny, moce nadprzyrodzone
Liczba tomów: 3
Format: A5
Premiera: marzec
🧛Seifuku no Vampiress Lord🧛
Uczęszczająca do szkoły dla dziewcząt Yunagi Irie pewnego wieczora zostaje zaatakowana przez tajemniczego nieznajomego. Po przebudzeniu nastolatka uświadamia sobie, że zmieniła się w wampirzycę, a jej nowym mistrzem i przewodnikiem zostaje... stroniący od ludzi dresiarz! Nazajutrz Yunagi idzie do szkoły i wszystko wskazuje na to, że będzie w stanie wrócić do normalnego życia. Wtedy jednak budzi się w niej nieokiełznane pragnienie!
Autor: Tomoki Matsumoto
Gatunek: yuri, shonen, komedia
Liczba tomów: 3
Premiera: marzec
► Pokaż Spoiler
- Kuroneko
- Weteran
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
Nowości od Studia JG
Nic ciekawego. I słaby początek jubileuszowego roku. Z marek growych, najbardziej chciałbym tytułów Nintendo.
- Desponia
- Adept
Nowości od Studia JG
Też wezmę Usemono Yado.
- Sebek
- Weteran
Nowości od Studia JG
Raczej nic dla mnie. Moze pod koniec stycznia, jak zaczna pojawiac sie festiwalowe zapowiedzi? Chociaz pod koniec grudnia tez zwykle byly jakies zapowiedzi. Z piatkowych ogloszen zdecydowanie lepiej wypadlo Kotori.
- Gokiburi
- Wtajemniczony
Nowości od Studia JG
Zupełnie nic mnie nie zaciekawiło.
- Koichi
- Fanatyk
Nowości od Studia JG
Dla mnie też nic. Minecraft widziałem film i mi wystarczy.
- Tequilka
- Wtajemniczony
Nowości od Studia JG
Myślałam nad Seifuku no Vampiress Lord, ale słyszałam, że zakończenie jest słabe, robione na szybko - i to nie od jednej osoby więc odpuszczę. Minecraft manga absolutnie nie dla mnie a nad Usemono Yado jeszcze się zastanowię.
- lexis
- Wtajemniczony
Nowości od Studia JG
Czas na pierwszą w tym roku zapowiedź nowości!A zaczynamy od „Loop 7-kaime no Akuyaku Reijou wa, Moto Tekikoku de Jiyuu Kimama na Hanayome Seikatsu o Mankitsu Suru” – historii bohaterki, która siódmy raz przeżywa pętlę czasu i postanawia wykorzystać wszystkie nabyte umiejętności, aby się z niej w końcu wyrwać! Doskonałe połączenie komedii, romansu, intrygi i przygody – przedpremierowo trafi w Wasze ręce już w maju!
Kolejny na liście jest „Ryuu to Chameleon”, bardzo nietypowy shonen o bitwach, w których zmierzą się… mangacy! Świetnie narysowana i wciągająca historia z twistem – premiera już w maju.
A na koniec „Yoru no Namae o Yonde” – pełna magii urzekająca historia dziewczynki, która nosi w sobie mrok, a także jej mistrza, niestrudzenie wiodącego ją w stronę światła. Ten krótki seinen oczaruje czytelników w każdym wieku – premiera również w maju!
Tradycyjnie, jeśli zdecydujecie się na zakup prenumeraty na Yatta.pl do poniedziałku włącznie i posłużycie się kodem rabatowymLOOP
, otrzymacie dodatkowe 5% rabatu!
Loop 7-kaime no Akuyaku Reijou wa, Moto Tekikoku de Jiyuu Kimama na Hanayome Seikatsu o Mankitsu Suru
Narzeczona księcia, piękna Rishe, skrywa wielką tajemnicę: zawsze ginie w wieku dwudziestu lat i wraca do momentu, w którym jej zaręczyny zostają zerwane, a ona sama wygnana z kraju. Każdy kolejny cykl daje jej jednak coś bezcennego: nowe umiejętności zdobywane w zupełnie różnych rolach – handlarki, zielarki czy rycerza. Kiedy rozpoczyna się jej siódma pętla czasu, niespodziewanie w dziewczynie zakochuje się książę Arnold, następca tronu sąsiedniego cesarstwa, i prosi ją o rękę. Jako że mężczyzna zawsze był pośrednią lub bezpośrednią przyczyną jej śmierci, Rishe decyduje się przyjąć propozycję, a następnie wykorzystać swój spryt i doświadczenie nabyte w poprzednich życiach, by raz na zawsze wyrwać się z zaklętego kręgu przeznaczenia!
Autor: Touko Amekawa, Hinoki Kino
Gatunek: shojo, fantastyka, romans
Liczba tomów: 8+
Przedpremiera: maj
Prenumeraty: https://yatta.pl/Mangi_Loop_7_kaime_no_Akuyaku_Reijou,1...
Ryuu to Chameleon
Garyo Hanagami jest mangaką u szczytu popularności, zaś Shinobu Miyama zgorzkniałym asystentem, który posiada niezwykły talent do naśladowania cudzych stylów. Gdy nieszczęśliwy wypadek sprawia, że obaj zamieniają się ciałami, Miyama nie waha się wykorzystać sytuacji, żeby przejąć karierę znanego artysty. Tymczasem Hanagami zmuszony jest zacząć od zera, zbudować swój warsztat na nowo i pokonać w wyścigu na szczyt swoje własne dzieło. Rozpoczyna się zacięta walka między smokiem i kameleonem!
Autor: Ryo Ishiyama
Gatunek: shonen, psychologiczny, akcja
Liczba tomów: 8+
Premiera: maj
Prenumeraty: https://yatta.pl/Mangi_Ryuu_to_Chameleon,1,126137,st
Yoru no Namae o Yonde
Mira cierpi na przedziwną przypadłość – jej strach przywołuje mrok Nocy, który stopniowo pochłania wszystko wokół. Aby nie skrzywdzić swoją mocą innych ludzi, dziewczynka mieszka w głębi lasu pod opieką Reia, mistrza medycyny magicznej. Razem codziennie szukają nowych sposobów, aby pokonać mieszkającą w dziewczynce ciemność. Pewnego dnia odwiedza ich podejrzany gość, którego bardzo fascynują umiejętności Miry. Ale wszystko wskazuje na to, że mężczyzna nie ma dobrych zamiarów… Czy Rei zdoła ochronić swoją podopieczną?
Autor: Tama Mitsuboshi
Gatunek: seinen, fantastyka
Liczba tomów: 5
Premiera: maj
Prenumeraty: https://yatta.pl/Mangi_Yoru_no_Namae_o_ ... ,126139,st
► Pokaż Spoiler
-
Gina89
- Adept
Nowości od Studia JG
Loop 7 raczej kupię. Mało jest silnych i niezależnych kobiet które są jednocześnie stereotypowo kobiece. To nie bohaterka która jest po prostu idealna we wszystkim. Zobaczę jeszcze kreskę w mandze. Bo jak mocno odbiega od anime to będę się wahać
- Gokiburi
- Wtajemniczony
Nowości od Studia JG
Gdyby tylko Loop 7 było zakończone. To 8+ martwi, że będzie to tasiemiec.
- Tequilka
- Wtajemniczony
Nowości od Studia JG
7-loop na pewno wezmę, uwielbiam villaneski i odrodzone, anime oglądałam i jestem ciekawa co będzie dalej z tymi bohaterami.
Intryguje mnie Ryuu to Chameleon, opis bardzo zachęca, żeby się temu bliżej przyjrzeć.
Intryguje mnie Ryuu to Chameleon, opis bardzo zachęca, żeby się temu bliżej przyjrzeć.
- Sebek
- Weteran
Nowości od Studia JG
No i calkiem fajnie Studio wystartowalo. Premiera maj, wiec widac, ze to festiwalowe zapowiedzi. Najbardziej mnie cieszy "Ryuu to Chameleon", ale ciekawi mnie tez troche "Yoru no Namae..." zna to ktos? Ciekawe, czy w przyszly piatek drugi rzut zapowiedzi festiwalowych, czy raczej przerwa. W tym roku dosc wczesnie zaczeli. Moze bedzie wiecej niespodzianek na ten rok?
- ninna
- nołlife
Nowości od Studia JG
Żadnym z tych tytułów nie jestem zainteresowana.
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
Nowości od Studia JG
Mnie w Rishe strasznie irytowało to, że wszystko jej wychodziło (oglądałem adaptację anime). Zbyt idealna postać. Co moim zdaniem, paliło większość fabuły. W dodatku, w ogóle nie czułem chemii między bohaterami. Jakbym oglądał sztukę, z aktorami niezbyt dobrze przekonującymi w swych rolach. Motyw pętli czasu, też nie był zbyt dopracowany. Poprzednie wcielenia głównej bohaterki, powinny mieć większe znaczenie w teraźniejszych wydarzeniach. A nie po prostu być, głównie jako wypełniacze.
Na chwilę obecną, interesuje mnie tylko ostatni seinen. Już wcześniej chciałem go kupić. Ale jakoś zawsze mi uciekał, albo o nim zapominałem. Generalnie, trochę gorsze pierwsze ogłoszenia. Jeśli to ma iść na WFM. Zeszłoroczna edycja festiwalu zaczynała się o wiele lepiej.
-
Gina89
- Adept
Nowości od Studia JG
Za idealna nie była skoro umarło jej się 7 razyMr.Chiquita pisze: ↑ndz sty 11, 2026 10:18 amMnie w Rishe strasznie irytowało to, że wszystko jej wychodziło (oglądałem adaptację anime). Zbyt idealna postać. Co moim zdaniem, paliło większość fabuły. W dodatku, w ogóle nie czułem chemii między bohaterami. Jakbym oglądał sztukę, z aktorami niezbyt dobrze przekonującymi w swych rolach. Motyw pętli czasu, też nie był zbyt dopracowany. Poprzednie wcielenia głównej bohaterki, powinny mieć większe znaczenie w teraźniejszych wydarzeniach. A nie po prostu być, głównie jako wypełniacze.
Na chwilę obecną, interesuje mnie tylko ostatni seinen. Już wcześniej chciałem go kupić. Ale jakoś zawsze mi uciekał, albo o nim zapominałem. Generalnie, trochę gorsze pierwsze ogłoszenia. Jeśli to ma iść na WFM. Zeszłoroczna edycja festiwalu zaczynała się o wiele lepiej.
- nover
- Adept
- Łukasz.T
- nołlife
- Desponia
- Adept
Nowości od Studia JG
Żaden z tych tytułów do mnie nie przemawia.