Nowości od Studia JG
- Akiho
- nołlife
Nowości od Studia JG
O, nie spodziewałam się Hotaru ale to bardzo miłe zaskoczenie bo swojego czasu śledziłam mangę na bieżąco i lubiłam główną bohaterkę jak i yandere faceta. Ciekawi mnie karta bo nie jestem w stanie od dłuższego czasu zebrać minimalnej ilości tytułów, ale zobaczymy. Ciekawi mnie czy JFM znowu będzie organizowany stacjonarnie, bo może bym się wybrała 
- Sebek
- Weteran
Nowości od Studia JG
Pierwszy festiwal od dluzszego czasu, kiedy nie biore udzialu. Chyba za duzo tych kryminalow ostatnio Studio daje.
-
Gina89
- Adept
- Status: Offline
Nowości od Studia JG
Hotaru no Yomeiri wydaje się ciekawe ale czuję w kościach że mogę nie dostać happy endu 
Tsuiraku JK to Haijin Kyoushi - o czym jest ta manga? Czy to będzie rozwijający się romans uczennicy i nauczyciela? Zobaczyłam ostatnie rozdziały na necie. Nie rozumiem języka ale kadry wydają się jakieś takie depresyjne.
Kanata no astra - opis wydaje się super ale...komedia?
Tsuiraku JK to Haijin Kyoushi - o czym jest ta manga? Czy to będzie rozwijający się romans uczennicy i nauczyciela? Zobaczyłam ostatnie rozdziały na necie. Nie rozumiem języka ale kadry wydają się jakieś takie depresyjne.
Kanata no astra - opis wydaje się super ale...komedia?
- lexis
- Wtajemniczony
Nowości od Studia JG
Kowloon! <3333333333 Pozostałe mangi niezbyt mnie interesują. Raczej sprawdzę Hotaru no Yomeiri. Dawno temu próbowałam czytać Tsuiraku, ale humor mnie nie bawił, w dodatku ma toto aż 20 tomów -_- Możliwe że wezmę jeden tom w ramach drugiego podejścia, zwłaszcza jeśli będę chciała dostać karty, ale póki co na nie.
Z tego co widzę to ostatnie rozdziały mają coś w stylu happy endu, a wyglądają depresyjnie, bo cała ta manga jedzie na czarnym humorze o depresji i myślach samobójczych.
Tak.
Z tego co widzę to ostatnie rozdziały mają coś w stylu happy endu, a wyglądają depresyjnie, bo cała ta manga jedzie na czarnym humorze o depresji i myślach samobójczych.
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
Nowości od Studia JG
Lepszy Festiwal niż ostatnio. Spodziewałem się większej liczby shonenów, a wyszło dużo lepiej. Trochę przesada z kryminałami, bo zawsze jakiś wynajdą. Ale już szojki, to trafiają się rzadko. Dlatego, wezmę obie. No i, w końcu „Kowloon..." oraz „Kanata no astra", która powinna ukazać się u nas, już dawno temu. Bo krótka seria s-f, którą od dłuższego czasu mam w wydaniu VIZ (ale wezmę dla karty). Z poprzedniego rzutu, wezmę też „Bocchi the Rock!". A GL, tradycyjnie odpuszczam. Więc, całkiem nieźle, bo jestem zainteresowany 5 tytułami z 8.
- Tequilka
- Wtajemniczony
Nowości od Studia JG
Najbardziej cieszę się z Hotaru no Yomeiri, liczyłam na to, że w końcu ktoś ją wyda. Kanata no astra jak dla mnie również na plus, chociaż tak jak wspomniał Chiquita powinna zostać wydana już dawno temu.
Tsuiraku JK to Haijin Kyoushi mnie zaintrygowało, przeraża mnie trochę ilość tomów, ale dam szansę.
Czyżby pierwszy od dłuższego czasu festiwal w którym wezmę udział? szok!
Tsuiraku JK to Haijin Kyoushi mnie zaintrygowało, przeraża mnie trochę ilość tomów, ale dam szansę.
Czyżby pierwszy od dłuższego czasu festiwal w którym wezmę udział? szok!
- amsterdream
- Wtajemniczony
Nowości od Studia JG
Od Jun Mayuzuki biorę wszystko w ciemno. Po deszczu to jedna z najlepszych mang wydanych u nas w ostatnich latach.
- Ame
- nołlife
Nowości od Studia JG
Akiho, dzięki za wyjaśnienie. Kowloon Generic Romance podobało mi się. Jednak ta końcówka, że s Po deszczu też miało zepsute zakończenie. Tak więc, nie pozostanie mi nic innego jak czekać na zakończenie. I wtedy zdecydować.
► Pokaż Spoiler
- Kuroneko
- Weteran
Nowości od Studia JG
Jak już wiecie, tej jesieni do naszej oferty dołączy tomikowe wydanie mangi „Cyberpunk: Edgerunners MADNESS”.To propozycja dla wszystkich, którzy chcą mieć historię rodzeństwa Rebekki i Pilara na swojej półce!
Nasza edycja zostanie wydana w powiększonym formacie i będzie zawierać:
dodatkowe strony komiksu,
specjalnie przygotowane ilustracje, które nie ukazały się wcześniej,
mapę Night City z opisem kluczowych lokacji, ułatwiającą orientację w świecie Edgerunners.
Premiera tomiku w październiku – a już teraz można go zamówić w prenumeracie!
https://yatta.pl/Prenumerata_Cyberpunk_ ... 1,294548,p
Manga idealnie sprawdzi się dla fanów „Cyberpunka”, bo przedstawia historię dobrze znanych postaci z anime dostępnym na Netflixie. Dzięki temu można spojrzeć na ich losy z nowej perspektywy i odkryć szczegóły, których nie pokazano na ekranie.
🩷Cyberpunk: Edgerunners MADNESS
W Night City, futurystycznym mieście opętanym obsesją na punkcie technologii, każdy dzień jest walką o przetrwanie. To właśnie tutaj Rebecca i jej starszy brat Pilar próbują spełnić swoje marzenie, aby pójść w ślady ojca i zostać edgerunnerami. Choć przez ekscentryczne charaktery i wyjątkową zdolność do pakowania się w kłopoty są skuteczni głównie w sianiu zamętu i zniszczenia, nie spoczną dopóki nie wyrobią sobie pozycji w branży. Kim jednak jest tajemniczy mężczyzna, który znienacka pojawia się w ich życiu...? Przed wami przepełniona szaleństwem historia o początkach Rebekki i Pilara!
Autor: Asano, Bartosz Sztybor
Gatunek: akcja, komedia, science fiction
Liczba tomów: 1+
Premiera: październik 2025

- Kuroneko
- Weteran
Nowości od Studia JG
Dziś przychodzimy z garścią informacji – jak zapewne zauważyliście, od jakiegoś czasu dodruki i nowe tytuły, które zapowiadamy, mają już troszkę wyższe ceny. Ze względu na rosnące koszty produkcji, jesteśmy zmuszeni dorównać także pozostałe serie do nowych progów cenowych.
Przypominamy, że stare progi cenowe (nie licząc niestandardowych wyjątków) wynosiły 28,99 za tom w rozmiarze standardowym, a także 32,99 w formacie powiększonym. Od 22 września progi te wzrosną do 29,99 i 34,99 (w przypadku kilku niestandardowych, droższych w produkcji wyjątków różnice mogą być większe). Dla niektórych tytułów nic się więc nie zmieni, jednak dla większości serii będzie to podwyżka rzędu 1 i 2 zł. Niestety w przypadku niektórych pozycji, zwłaszcza starszych – które przez dłuższy czas utrzymywaliśmy w zaniżonych cenach – realnie zmiana będzie troszkę większa.
Abyście mogli uzupełnić serie jeszcze w starych cenach, zmiany zaczniemy wprowadzać dopiero za dwa tygodnie – zarówno już wydane tomy, jak i prenumeraty możecie w tym czasie zakupić w starych cenach. Po 22 września będą one stopniowo zmieniane.

- Mr.Chiquita
- Fanatyk
Nowości od Studia JG
Trochę niezrozumiała decyzja, bo inflacja w Polsce nie rośnie już tak szybko. Mogli przeczekać, i wprowadzić zmiany dopiero z końcem roku. Słabo też, że wyłączyli możliwość komentowania postów. Wszędzie tam, gdzie pojawiło się to ogłoszenie (czyli na FB i IG). Widać wyraźnie, że boją się krytyki. Szczególnie po tym, jak ludzie zareagowali negatywnie na ceny ich danmei.
-
Gina89
- Adept
Nowości od Studia JG
Najdroższe mangowe wydawnictwo postanowiło być jeszcze droższe! Brawo!
- Akiho
- nołlife
Nowości od Studia JG
Pomyślałam dokładnie to samo
- Koichi
- Fanatyk
Nowości od Studia JG
I jeszcze wyłączyli komentarze. No, jasne. Nikt nie lubi marudzenia.
-
Gina89
- Adept
Nowości od Studia JG
Tak mi się przypomniało:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Koichi
- Fanatyk
Nowości od Studia JG
Przynajmniej szczery 
- Kuroneko
- Weteran
Nowości od Studia JG
Ja już swoje festiwalowe mangi zamówiłam (Kowloon Generic Romance, Nasze małe ucieczki, Pokochaj mnie, zanim umrzesz, Zaślubiny świetlików). Filmik był wstawiony wczoraj i głównie streszczali treść nowości.Tegoroczny Jesienny Festiwal Mangowy już lada moment! 🧛
Czas więc na krótki przegląd ośmiu nowości, które dla Was przygotowaliśmy! Co w duszy gra introwertycznej Bocchi? Czy zakazane tematy i czarny humor mogą iść ze sobą w parze? Co zainspirowało autorkę nostalgicznego "Kowloon Generic Romance" do osadzenia mangi w miejscu, które zwykle inspiruje fanów dystopicznych horrorów?
Zapraszamy dziś o 19:00 na kanał naszego wydawnictwa, gdzie odpowiemy na te i wiele więcej pytań - także podczas czatu na żywo!
https://youtu.be/X70vCyWPl0g

- Mr.Chiquita
- Fanatyk
Nowości od Studia JG
Nowe zapowiedzi książeczek do imprintu SJG Kids:
► Pokaż Spoiler
Przygotujcie się na coś naprawdę wyjątkowego!Wszystkich fanów tytułu „Poupelle z Miasta Kominów” z pewnością ucieszy fakt, że przygotowujemy kolejne książeczki Akihiro Nishino!
Już w listopadzie w Wasze ręce trafi „Tik-Tak i zegar przeznaczenia”. Ta chwytająca za serce opowieść o miłości, która pokonuje czas, oczaruje każdego od pierwszych stron i wzruszy aż do łez. Ale to nie będzie koniec emocjonalnych przygód, bo w tym samym miesiącu do sprzedaży trafi także „Niezwykła księgarnia Poncha” - urocza historia o przyjaźni i życzliwości, która ukazuje jak dobro, które okazujemy innym, wraca do nas w godzinach próby.
Choć imprint SJG Kids dedykowany jest najmłodszym czytelnikom, prace Akihiro Nishino cieszą się ogromną popularnością także wśród dorosłych.Nieoczywiste, a przy tym niezwykle mądre, chwytające za serce historie w przepięknej oprawie kunsztownych ilustracji to gratka dla miłośników książek w każdym wieku!
„Tik-Tak i zegar przeznaczenia”
W środku lasu pełnego świetlików wznosi się ogromny, tajemniczy zegar. Choć nie jest zepsuty, jego wskazówki zawsze pokazują jedenastą pięćdziesiąt dziewięć. Mieszka w nim Tik-Tak – starszy pan, który dba o jego trybiki i czeka, aż zegar w końcu wybije północ. Pewnego dnia odwiedza go niespodziewany gość, któremu Tik-Tak opowiada historię swojej miłości, złożonej przed laty obietnicy i nigdy niegasnącej nadziei.
Autor: Akihiro Nishino
Gatunek: książka dziecięca, fantastyka, tajemnica
Liczba tomów: 1
Format: 210x210mm
Oprawa: twarda, strony w pełnym kolorze
Kategoria wiekowa: 6+
Premiera: listopad
„Niezwykła księgarnia Poncha”
Poncho jest właścicielem małej księgarni, ale mimo swojej wielkiej miłości do książek na prowadzenie własnego biznesu nie zostaje mu wiele czasu. Większość dnia spędza bowiem na pomaganiu mieszkańcom lasu i zawsze jest tam, gdzie go potrzebują. Jednak pewnego wieczoru na jego księgarnię spada straszliwa katastrofa... Czy Poncho, który tak bardzo przysłużył się innym, sam będzie mógł liczyć na wsparcie?
Autor: Akihiro Nishino
Gatunek: książka dziecięca, fantastyka
Liczba tomów: 1
Format: 210x210mm
Oprawa: twarda, strony w pełnym kolorze
Kategoria wiekowa: 6+
Premiera: listopad
- Tequilka
- Wtajemniczony
Nowości od Studia JG
Przejrzałam plan wydawniczy na listopad i grudzień, naprawdę ostatni tom Oshi no Ko dostaniemy dopiero w 2026 roku?! No to jakiś absurd ;/
Na grudzień jest zaplanowane mało tytułów, bo wiadomo święta i te sprawy, ale już czuję, że ponownie przez festiwal 1/3 zapowiedzi z listopada przejdzie właśnie na grudzień.
Na grudzień jest zaplanowane mało tytułów, bo wiadomo święta i te sprawy, ale już czuję, że ponownie przez festiwal 1/3 zapowiedzi z listopada przejdzie właśnie na grudzień.
- Akiho
- nołlife
Nowości od Studia JG
Ja się zastanawiam czy faktycznie w tym roku wyjdzie 1 danmei od nich, co prawda wole dłużej poczekać i dostać naprawdę dopieszczone wydanie, ale informacje podają naprawdę szczątkowe