Kaoru i Rin. Rozkwitając z tobą

Tutaj rozmawiamy o komiksach wydanych przez Studio JG, a także magazynach "Otaku" i "SMASH!"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Monsterlight
Weteran

Post autor: Monsterlight » pn paź 28, 2024 7:16 pm

Obrazek
Okryte złą sławą męskie liceum Chidori i żeńską prywatną szkołę Kikyo dzieli krótki dystans, a zarazem ogromna przepaść. Bo chociaż obie placówki stoją obok siebie, ich uczniowie szczerze się nienawidzą. Pewnego dnia ten utarty porządek zostaje naruszony, gdy Rintaro - chłopak o przerażającym wyglądzie, ale złotym sercu - spotyka delikatną i uroczą Kaoruko. Od razu nawiązuje się między nimi nić porozumienia, ale gdy wychodzi na jaw, że uczęszczają do skłóconych szkół, wybucha nie lada zamieszanie! Uczniowie z ich klas zrobią bowiem wszystko, byle tylko zniszczyć ten związek. Czy mimo to ich relacja będzie miała szansę rozkwitnąć?
Obwoluta, dodatek i karta festiwalowa:
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Monsterlight
Weteran

Post autor: Monsterlight » pn paź 28, 2024 7:18 pm

Okładka tomu czternastego:
► Pokaż Spoiler
Obrazek

Czekam na wydanie: Banana Fish, Ore Monogatari!!, Takane to Hana, Blanc, Bakemono to Kedamono, New normal

Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk
Status: Offline

Post autor: Mr.Chiquita » pn lis 25, 2024 7:15 pm

Oficjalny trailer mangi po polsku. Podoba mi się, jest dynamiczny.

Awatar użytkownika
Monsterlight
Weteran

Post autor: Monsterlight » wt gru 31, 2024 2:24 am

Okładka tomu piętnastego:
► Pokaż Spoiler
Obrazek

Czekam na wydanie: Banana Fish, Ore Monogatari!!, Takane to Hana, Blanc, Bakemono to Kedamono, New normal

Awatar użytkownika
Monsterlight
Weteran

Post autor: Monsterlight » śr kwie 09, 2025 2:24 pm

Okładka tomu szesnastego:
► Pokaż Spoiler
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Wtajemniczony

Post autor: Tomek » sob lip 05, 2025 10:17 pm

Ja chyba dam sobie spokój z tą marka, za czym w ogóle ją zacząłem. Wszystko przez to, jak anime potraktowały wszystkie główne firmy zaangażowane w jego produkcję :lol:

Akt 1 - Anime jest produkowane przez Aniplexa (Sony), a studiem animacyjnym odpowiadającym za nie było podległe im CloverWorks (Sony). Wydaje się więc, że seria powinna zostać sprzedana Crunchyrollowi (Sony), które jest przynajmniej w teorii współwłasnością Aniplexa. Prawda... prawda? Nope - Netflix dostał ekskluzywne prawa do streamingu na cały świat :roll:

Akt 2. No ok. Crunchyroll jest autonomiczną firmą względem Aniplexa. Netflix mógł być po prostu dużo wcześniej bardzo zaangażowany w komitet produkcyjny ze swoimi pieniędzmi, pewnie więcej tam firm wokół projekty wiruje. Trzeba się pogodzić. Odcinki na Netflixie w Polsce będą pewnie dostępne co tydzień, w końcu ostatnio mieli dobrą passę. Prawda... prawda?

Premiera w Japonii - dzisiaj
Premiera w Azji - 13 lipca
Premiera na Zachodzie... wrzesień (prawdopodobnie wszystkie odcinki) :roll:

Obrazek

Nikt chyba nie spodziewał się takiego obrotu sprawy. Sprawdziłem torrenty (głównie z ciekawości, bo jestem przeciwnikiem piractwa, przede wszystkim osobą dorosłą, która potrafi sobie odmówić jeden serial) i nawet tam na razie jest jedynie wersja z mechanicznym tłumaczeniem, z wykorzystaniem mangi jako podstawy ^^'

PS Na szczęście jest jeszcze "Rascal Does Not Dream of Santa Claus" i drugi sezon "My Dress-Up Darling" przy którym można topić łzy ;)

Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk

Post autor: Mr.Chiquita » wt lip 08, 2025 7:27 pm

Tomek pisze:
sob lip 05, 2025 10:17 pm
Ja chyba dam sobie spokój z tą marka, za czym w ogóle ją zacząłem. Wszystko przez to, jak anime potraktowały wszystkie główne firmy zaangażowane w jego produkcję
Właśnie dlatego, na pierwszym miejscu warto stawiać mangi, nie adaptacje. :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Studio JG - Mangi, Otaku i SMASH!”