Temat ogólny

Tutaj zajmujemy się mangami i książkami od Hanami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sebek
Weteran

Temat ogólny

Post autor: Sebek » czw maja 29, 2025 11:17 am

Mr.Chiquita pisze:
śr maja 28, 2025 11:31 pm
Wieści:
Jeśli chodzi o rozmowy licencyjne – aktualnie rozmawiamy o: dwóch jednotomówkach, jednym wydaniu specjalnym i dwóch seriach.

A jak już jesteśmy przy nowościach – to niedługo ogłosimy kolejną z nich. Serię, trwającą, będzie anime.
Czyli - seinen, wciąż powstający, będzie anime.
Czyli mozna sie domyslac juz tego seinena. Ciekaw jestem, czy te dwie jednotomowki to joseie... Ciekawe tez jaka mange planuja, jako wydanie specjalne. Co do tych dwoch seriach, o ktorych mowa, to jedna z nich to moze kolejny Urasawa? W komentarzach byla mowa, z kolejny Urasawa moze ukazac sie wczesniej, niz wiekszosc przypuszcza.
Obrazek

Awatar użytkownika
lexis
Adept
Status: Offline

Temat ogólny

Post autor: lexis » czw maja 29, 2025 1:47 pm

Aż popatrzyłam, co by spełniało wymogi, ale nic mi nie pasuje do Hanami - Darwin Jihen, Niwatori Fighting, CITY, plus jakieś komedie romantyczne albo okruchy życia. Albo yuri. Gdybym już musiała obstawiać, to Darwin...

Jednotomówki josei mocno by mi pasowały, Hanami ma w tym zakresie świetny gust :3 Ogólnie dobrze dobierają jednotomówki. Mocno czekam na Umibe no Stove.

Awatar użytkownika
Desponia
Adept

Temat ogólny

Post autor: Desponia » ndz cze 01, 2025 8:48 pm

Też bym nie pogardziła jednotomówkami josei. "Kobieta udon" spodobała mi się na tyle, że ze mną zostanie, węc bardzo liczę na coś w podobnym stylu, również skierowanego do bardziej dojrzałych odbiorczyń.

Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk

Temat ogólny

Post autor: Mr.Chiquita » pn cze 30, 2025 2:14 pm

Hanami pisze:UWAGA!!!! Jeśli chodzi o kolejną nowość, to ogłoszenie już jutro. W południe pojawi się tekst zapowiedź na Komiksopedii, a nieco później trochę informacji u nas!
To info z dnia wczorajszego.

A, tą zapowiedzią jest:
Incydent Darwina (Dāuin Jihen / ダーウィン事変) autorstwa Shuna Umezawy. 9+ tomów (seria nadal powstająca). Polska premiera, w formacie 2w1, jeszcze w tym roku.
► Pokaż Spoiler
Więcej info w tekście Komiksopedii.

Awatar użytkownika
lexis
Adept

Temat ogólny

Post autor: lexis » czw lip 03, 2025 7:41 pm

Przejrzałam toto przy okazji zapowiedzi anime. Nie mogłam powstrzymać myśli, że byłoby znacznie lepsze jako amerykański akcyjniak zrobiony ileśtam lat temu z całą serią coraz bardziej powalonych sequeli. A tak nie jest źle, ale na kolana też nie ruzuca. Raczej dam sobie spokój.

Awatar użytkownika
Sebek
Weteran

Temat ogólny

Post autor: Sebek » pt lip 04, 2025 8:18 am

Mr.Chiquita pisze:
pn cze 30, 2025 2:14 pm
To info z dnia wczorajszego.

A, tą zapowiedzią jest:
Incydent Darwina (Dāuin Jihen / ダーウィン事変) autorstwa Shuna Umezawy. 9+ tomów (seria nadal powstająca). Polska premiera, w formacie 2w1, jeszcze w tym roku.
Czyli to, co obstawialem. Jak dla mnie bardzo fajna seria. Na pewno bede zbieral.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hanami”