Kabukicho Bad Trip - Ikeda i Rio

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokiburi
Wtajemniczony
Status: Offline

Post autor: Gokiburi » czw lut 20, 2025 1:23 am

Obrazek
Premiera 16 stycznia 2025

Awatar użytkownika
Koichi
Fanatyk
Status: Offline

Post autor: Koichi » czw lut 20, 2025 7:11 pm

Przeczytałem, ale nie wiem czy do końca zrozumiałem koncept autorki? :mysli:
Z jednej strony historia tej pary wydaje mi się lepsza od historii poprzedniej pary, ale czegoś mi tutaj brakuje. Sam nie wiem czego, jakby manga do połowy była ok, a druga połowa jakoś bardziej chaotyczna. No i zakończenie jakoś nie satysfakcjonuje, jakby przydałby się drugi tom. Tylko nie wiem czy autorka dałaby radę go zrobić, przy jej sposobie prowadzenia fabuły? :mysli:
Ogólnie dużo miałbym tu do rozkminiania, ale bez spoilerów chyba się nie obędzie.

Ikeda początkowo wydawał mi się nawet ciekawą postacią, ale szybko zmieniłem o nim zdanie. Dla mnie typ jest dziwny i mocno creepy.
Tzn, nie że mam coś przeciwko mrocznym postaciom, ale w tej mandze splot fabuły kreuje go na ofiarę. I ok, chłopak ma prawo mieć traumę, ale według mnie i tak jest conajmniej dziwny i nie polubiłbym go.
Wyjaśniam w spoilerze:
► Pokaż Spoiler
Bardziej do gustu przypadł mi Rio i szczerze mówiąc, chyba tylko jego postać ratuje w mojej opinii tą mangę. Owszem, Rio to taki "puppy type", ale w mandze też mamy wyjaśnienie, dlaczego Rio zachowuje się tak, a nie inaczej. I ja nawet uważam, że jego charakter jest uroczy, choć oczywiście szkoda, że też ma swoją traumę i to o wiele bardziej poważną i zasługującą na uwagę niż Ikeda.
► Pokaż Spoiler

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kabukicho bad trip”