nowe mangi waneko
- Itachi Uchiha
- nołlife
- Status: Offline
nowe mangi waneko
Podpowiedź do najbliżej zapowiedzi.
► Pokaż Spoiler
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Serce mocniej zabiło, ponieważ pasuje jeden z moich ulubionych tytułów - czyli I"s autorstwa Masakazu Katsury. I jest dość krótki. Ale wątpię, pewnie jakiś horror. Znajdzie się niejeden z motywem oczek.
- lexis
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
15 tomów to już nie tak mało, zwłaszcza jak na starszy tytuł który nie jest dzisiaj bardzo często wspominany. Pewnie, jeszcze nie jest to długa manga, ale krótka też już nie.
Cokolwiek to będzie, spokojnie mogę założyć, że nie dla mnie.
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Niestety, nie to na co liczyłem:
► Pokaż Spoiler
Może kiedyś zerknę. Ale to raczej przy okazji.Coś dla wszystkich, dużych i małych! Przedstawiamy...
Nicola no oyururi makaikiko
(tytuł roboczy: Podróż Nicoli przez Świat Demonów)
Osoba autorska: Asaya Miyanaga
Liczba tomów w Japonii: 4, zakończony
Tagi: przygodówka, komedia, fantasy, obyczajowy, seinen
Rekomendacja wiekowa: polecamy każdemu
Premiera: 6 czerwca 2026
Format: powiększony z obwolutą
Tryb wydawniczy: 2 miesięczny
Cena: 27,99 zł
Przed Wami przygodowa opowieść dla dzieci, młodzieży i dorosłych o młodej dziewczynce i jej demonicznym przyjacielu, którzy odkrywają fascynujący świat! W krainie zamieszkanej przez demony Nicola wyróżnia się: jest ludzką dziewczynką podróżującą ze swoim demonicznym przyjacielem Simonem. Pełna temperamentu Nicola często wpada w kłopoty, ale ma własne magiczne moce, które pomagają jej stawić czoła trudnościom!
Ta pięknie narysowana manga ma unikalny styl graficzny, nawiązujący do europejskich książek dla dzieci, i zachwyca urzekającą atmosferą, niczym znane bajki o Muminkach i Hildzie.
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Wywiad z Waneko.
Dużo informacji o reedycjach, kolekcjonerstwie, nietrafionych decyzjach, problemach wydawniczych, manhwach (i łatwości ich wydawania), itp. Strasznie doceniam to, jak Alex rozumie i podkreśla grupę swoich głównych odbiorców. Że są to głównie nieletni bez dochodów. A nie, jak wyobrażają sobie niektórzy - starsi z dochodami, lubujący się w ładnych wydaniach.
Z ciekawszych rzeczy zakulisowych, jakie opowiedzieli. To zdobycie pewnej licencji, z której ostatecznie musieli zrezygnować. Gdyż autor popełnił przestępstwo względem gimnazjalistek. Czyli, nie ma wątpliwości, że chodzi o „Act-Age". Byli na etapie oczekiwania na materiały oraz ustalania harmonogramu, dlatego nie zdążyli go ogłosić. I ostatecznie z takiego obrotu spraw są bardzo zadowoleni. Oryginalny wydawca też nie robił im problemów. Sytuacja pokazuje, że bardzo starają się unikać tego typu skandali.
Potwierdzili też, że „Murcielago" jest jednym z najgorzej sprzedających się tytułów.
Dużo informacji o reedycjach, kolekcjonerstwie, nietrafionych decyzjach, problemach wydawniczych, manhwach (i łatwości ich wydawania), itp. Strasznie doceniam to, jak Alex rozumie i podkreśla grupę swoich głównych odbiorców. Że są to głównie nieletni bez dochodów. A nie, jak wyobrażają sobie niektórzy - starsi z dochodami, lubujący się w ładnych wydaniach.
Z ciekawszych rzeczy zakulisowych, jakie opowiedzieli. To zdobycie pewnej licencji, z której ostatecznie musieli zrezygnować. Gdyż autor popełnił przestępstwo względem gimnazjalistek. Czyli, nie ma wątpliwości, że chodzi o „Act-Age". Byli na etapie oczekiwania na materiały oraz ustalania harmonogramu, dlatego nie zdążyli go ogłosić. I ostatecznie z takiego obrotu spraw są bardzo zadowoleni. Oryginalny wydawca też nie robił im problemów. Sytuacja pokazuje, że bardzo starają się unikać tego typu skandali.
Potwierdzili też, że „Murcielago" jest jednym z najgorzej sprzedających się tytułów.
- lexis
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Nowy tytuł - raczej pass, chociaż kreska ładna i ciekawa. Ale takie "sympatyczne" tytuły to raczej nie moja bajka.
Mogliby dawać transkrypty tych wywiadów.
Dobrze, że wspomniane jest o papierze, wydania ekskluzywne Waneko są dla mnie o niebo wygodniejsze od cegieł JPFu dzięki lżejszemu papierowi właśnie. Trochę mnie zastanawia, co dla nich jest już "starą" serią - bo jest wspomniane, ze długich i starych serii unikają, ale takie np. KHR albo D.Gray-man mają już 20 lat na karku i do krótkich nie należą
W przypadku Waneko to raczej jasneMr.Chiquita pisze: ↑sob gru 13, 2025 3:14 pmŻe są to głównie nieletni bez dochodów. A nie, jak wyobrażają sobie niektórzy - starsi z dochodami, lubujący się w ładnych wydaniach.
Mogliby dawać transkrypty tych wywiadów.
Dobrze, że wspomniane jest o papierze, wydania ekskluzywne Waneko są dla mnie o niebo wygodniejsze od cegieł JPFu dzięki lżejszemu papierowi właśnie. Trochę mnie zastanawia, co dla nich jest już "starą" serią - bo jest wspomniane, ze długich i starych serii unikają, ale takie np. KHR albo D.Gray-man mają już 20 lat na karku i do krótkich nie należą
- Koichi
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Bajka dla dzieci o demonach. Co może pójść nie tak?
Heh, nie dla mnie. Nawet kreska mi się nie podoba i w ogóle nie kojarzy mi się z Muminkami.
Heh, nie dla mnie. Nawet kreska mi się nie podoba i w ogóle nie kojarzy mi się z Muminkami.
- Akiho
- nołlife
nowe mangi waneko
Wywiad z Waneko.
Warto tutaj dodać, ale jako że znam twoje stosunkowe radykalne podejście do koreańskich komiksów napiszę sama, jako z tych ciekawszych informacji