nowe mangi waneko
- lexis
- Wtajemniczony
- Status: Offline
nowe mangi waneko
Skoro te oneshoty są uwzględnione w ostatnim tomie Marsa, to raczej nie wezmę... Z tego, co było w MangaMiksie, wolałabym Doll, a jeszcze lepiej inne praca Fuyumi Souryo (obojętnie, shoujo czy seinen).
- lexis
- Wtajemniczony
- Tequilka
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Nie mam pojęcia, co to może być
I widzę, że w komentarzach na fb też nie ma za wielu strzałów.
- Tequilka
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Kolejny trailer
Obstawiam Outaishihi ni Nante Naritakunai, czytałam kiedyś, nawet spoko. A oprócz tego to za bardzo nie wiem. Under the Oak Tree może jeżeli manhwa.
Obstawiam Outaishihi ni Nante Naritakunai, czytałam kiedyś, nawet spoko. A oprócz tego to za bardzo nie wiem. Under the Oak Tree może jeżeli manhwa.
- Koichi
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Jakiś kontrakt z demonem. Czyli setki możliwych tytułów 
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Jednak zapowiedź mangi:
► Pokaż Spoiler
Podpowiedź nic mi nie mówiła. Mało konkretna. Nie moje klimaty i spodziewałem się raczej manhwy. Podobnie, jak za tydzień.Przedstawiamy rozwiązanie przedwczorajszej zagadki! Ten tytuł z pewnością zachwyci miłośników mrocznych, psychologicznych zawirowań - W końcu zyskał aprobatę samego Tatsukiego Fujimoto! (autora Chainsaw Mana) Koniecznie go sprawdźcie
Kirei na Kimi ni Korosaretai
Pragnę śmierci z twoich pięknych rąk
🩸 Autorzy: Rakakouen, Tsukasa Yoshino
🩸 Liczba tomów w Japonii: 2, nadal powstaje
🩸 Tagi: horror, dramat, psychologiczny, seinen
🩸 Rekomendacja wiekowa: 16+
🩸 Premiera: 18 lutego 2026
🩸 Format: standardowy z obwolutą
🩸 Tryb wydawniczy: 2-miesięczny
🩸 Cena: 27,99 zł
Tomoaki Hijiri, doradca uniwersytecki, wiedzie spokojne, choć niespełnione życie.
Jednak wszystko zmienia się diametralnie, gdy spotyka starego znajomego, Hajime Amawashiego, a tajemnicze problemy, z którymi zgłaszają się do niego pacjenci, stopniowo zaczynają zakłócać jego codzienne życie.
Jaka jest prawdziwa natura dziwnych zjawisk, w które zostają wplątani i jaki jest prawdziwy cel Hajime, który nagle, po tylu latach pojawił się ponownie w życiu Tomoakiego?
- Tequilka
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Nie znam tej serii, ale brzmi ciekawie. Pewnie sprawdzę.
- lexis
- Wtajemniczony
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Kolejna zapowiedź:
► Pokaż Spoiler
Nie czytałem, i nie mam zamiaru poznać.Oto drugi dzień NOWOŚCI! Tym razem mamy dla Was mangę twórcy serii... Tokyo Revengers - Ken WakuiTytuł idealny dla fanów bijatyk oraz klimatów yakuzy
Tytuł: ASTRO ROYALE
Autor: Ken Wakui
Liczba tomów w Japonii: 6, zakończony
Tagi: gangi, yakuza, akcja, dramat, sci-fi, supernatural
Rekomendacja wiekowa: 15+
Premiera: 10 marca 2026
Format: standardowy z obwolutą
Cena: 27,99 zł
W miarę jak zaostrza się walka o przywództwo gangu Yotsurugi rządzącego Asakusą, uderzenie meteorytu niespodziewanie budzi w Japończykach supermoce. Jak Hibaru Yotsurugi, syn poprzedniego przywódcy gangu, poradzi sobie w walce w tej nowej rzeczywistości?
- Tequilka
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Dla mnie pass, nie moje klimaty.
- Koichi
- Fanatyk
nowe mangi waneko
To pierwsze wygląda ciekawie. Szkoda tylko, że nadal wychodzi. Ale może kiedyś wezmę, się zobaczy.
Drugie fajnie że o yakuzie, ale po kresce widzę, że tytuł nie dla mnie.
Btw, te "podpowiedzi" są naprawdę jakieś z d... Ktoś miał chyba pomysł na randomy i tak zostało.
Drugie fajnie że o yakuzie, ale po kresce widzę, że tytuł nie dla mnie.
Btw, te "podpowiedzi" są naprawdę jakieś z d... Ktoś miał chyba pomysł na randomy i tak zostało.
- lexis
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Nie o taką yakuzę nic nie robiłam. Nie bierę. Śmierci z pięknych rąk też nie.
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Znowu filmik z podpowiedzią.
Do głowy przychodzi mi tylko „Your Forma". Główna postać kobieca, oczami obserwowała wspomnienia. Oglądane podczas połączenia kablami z tyłu głowy. Ciężko o inne podobne pozycje. Plus baletnica utrzymująca formę. Jakieś inne pomysły?
===============================================
Jest też nowe ogłoszenie. Tym razem zapowiedź powieści.
Do głowy przychodzi mi tylko „Your Forma". Główna postać kobieca, oczami obserwowała wspomnienia. Oglądane podczas połączenia kablami z tyłu głowy. Ciężko o inne podobne pozycje. Plus baletnica utrzymująca formę. Jakieś inne pomysły?
===============================================
► Pokaż Spoiler
Już nawet przygotowali obwolutę.A w dzisiejszy przedpiątek... NASZA NAJNOWSZA POWIEŚĆ WANEKO! Zerknijcie na obwolutę!Jaki jest Wasz ulubiony gatunek literacki?
Game no na wa yukai
Polski tytuł: NIECZYSTA GRA
psychologiczny, thriller, tajemnica, dramat
Autorka: Keigo Higashino
Liczba tomów w Japonii: 1, zakończona
Sposób wydania: format powiększony z obwolutą
Rekomendacja wiekowa: 16+
Cena: 39,99 zł
Premiera: 2 grudnia 2025
Tokio, początek XXI wieku.
Shunsuke Sakuma, pracownik agencji reklamowej Cyberplan, uwielbia dobre alkohole i damskie towarzystwo. Dotychczasowe powodzenie u płci pięknej i sukcesy w pracy sprawiają, że ma o sobie dość wysokie mniemanie. Tym większym szokiem okazuje się wiadomość, że prezes koncernu samochodowego Nissei, Katsutoshi Katsuragi, który powierzył Cyberplanowi wielką kampanię reklamową, nagle chce wycofać się z umowy, sugerując, że projekty Sakumy są nieciekawe i najlepiej byłoby, żeby został zdjęty ze stanowiska.
Doprowadzony do wściekłości Shunsuke jedzie pod rezydencję Katsuragiego z mocnym postanowieniem, by się na nim odegrać.
"Szanowny Panie Katsutoshi Katsuragi,
Pańska ukochana córka jest w naszych rękach. Jeśli chce Pan ją odzyskać, radzimy spełnić nasze żądania. Na początek proszę przygotować sto milionów jenów.
Nie musimy chyba mówić, że kontakt z policją bądź jakąkolwiek osobą trzecią byłby wysoce niewskazany. Jeśli nie zastosuje się Pan do naszych poleceń, natychmiast zerwiemy negocjacje.
Jak na razie Pana córka jest cała i zdrowa, ale nasza cierpliwość ma swoje granice. Jeśli nie podejmie Pan szybkiej decyzji, nie możemy zagwarantować jej bezpieczeństwa."
- Tequilka
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Nie mam pomysłu, co to może myć, wiem tylko, że nie moje klimaty jeżeli jakieś sci-fi 
- lexis
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Jest to w istocie Your Forma.
Może kiedyśtam jak wyjdzie całość, ale raczej na nie. Z mang o grzebaniu w mózgu chciałabym chyba tylko Himitsu.Z takimi wieściami zostawiamy Was na weekend! Znacie tytuł? Lubicie? Jeśli nie, warto poznać! 🥰
YOUR FORMA
Autorzy: Mareho Kikuishi, Yoshinori Kisaragi
Liczba tomów w Japonii: 3, zakończony
Tagi: akcja, dramat, sci-fi, psychologiczny, tajemnica, seinen
Rekomendacja wiekowa: 15+
Premiera: 22 marca 2026
Format: powiększony z obwolutą
Tryb wydawniczy: dwumiesięczny
Cena: 27,99 zł
Twoja Forma. „Inteligentna nić” zainstalowana bezpośrednio w mózgu, która rejestruje wszystkie wrażenia sensoryczne i emocje użytkownika. Zadaniem Elektronicznej Śledczej Echiki Hiedy jest zagłębianie się w te nagrania w poszukiwaniu wskazówek dotyczących najcięższych i najpoważniejszych przestępstw na świecie. Niestety, jej zdolności przetwarzania danych są tak niesamowite, że zazwyczaj sparowani z nią partnerzy kończą w szpitalu. Rozwiązaniem Interpolu jest przydzielenie jej Amicusa - inteligentnego androida o imieniu Harold Lucraft, który zostanie jej nowym pomocnikiem. Pomijając jego bezczelność, Harold byłby wszystkim, czego Echika oczekuje od partnera... Gdyby tylko nie żywiła szczerej nienawiści do każdego Amicusa.
- Desponia
- Adept
nowe mangi waneko
Tu mnie bardzo zaskoczyli, nie spodziewałam się, że ktoś jeszcze oprócz Relacji będzie wydawał tego autora.Mr.Chiquita pisze: ↑czw lis 27, 2025 3:45 pm
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Bardzo fajny psychologiczno-kryminalny cyberpunk. Będący połączeniem klimatów i konceptów z serialu „Ghots in the Shell" (czyli tej lżejszej wersji), oraz gry „Detroit: Become Human". Niestety, w przypadku tego tytułu, liczy się tylko i wyłącznie light novelka. Ponieważ, manga adaptuje jedynie jej pierwszy tom. I nie ma dalszej kontynuacji. Natomiast, anime wypada jeszcze gorzej. Pomija mnóstwo rzeczy, w tym cały pierwszy tom.
- Gokiburi
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Ostatnie zapowiedzi nie dla mnie
- Koichi
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Meh, korpo.
- nover
- Adept
nowe mangi waneko
...zachęciłeś bo grę całkiem niedawno przeszłam i weszła jak masełko...Mr.Chiquita pisze: ↑sob lis 29, 2025 6:38 amBardzo fajny psychologiczno-kryminalny cyberpunk. Będący połączeniem klimatów i konceptów z serialu „Ghots in the Shell" (czyli tej lżejszej wersji), oraz gry „Detroit: Become Human".
no i pupa. nie lubię ;_;Mr.Chiquita pisze: ↑sob lis 29, 2025 6:38 amNiestety, w przypadku tego tytułu, liczy się tylko i wyłącznie light novelka. Ponieważ, manga adaptuje jedynie jej pierwszy tom.
Waneko w tym roku ewidentnie nie ma szczęścia z zapowiedziami dla mnie