nowe mangi waneko

Zanim napiszesz maila z pytaniem do Waneko, najpierw umieść je tutaj lub sprawdź czy ktoś nie pytał się o coś podobnego :]
Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk
Status: Offline

nowe mangi waneko

Post autor: Mr.Chiquita » pt maja 30, 2025 6:02 pm

Oto i obiecana zapowiedź:
► Pokaż Spoiler
Wielu z nas musi godzić swoje życie zawodowe z ukochanym hobby, ale na szczęście (raczej) nie oznacza to wyboru pomiędzy koncertem a… zabójstwem?!

Przed takimi właśnie wyborami stawać będzie bohater naszej nowej, śmiertelnie zabawnej komedii: Koroshiya no Oshi – The Hitman`s Fave – !

🇵🇱 Tytuł roboczy ⤳ The Hitman`s Fave - Idolka zabójcy
✒️ Autor ⤳ Rintarou Ooshima
📚 Liczba tomów ⤳ 3+ (manga nadal powstaje)
📐 Wydanie ⤳ format standardowy z obwolutą
ℹ️ Gatunek ⤳ akcja, komedia, seinen, płatny morderca, idolka, 15+
📅 Premiera 1 tomu ⤳ 13 sierpnia 2025
💲 Cena okładkowa ⤳ 27,99 zł / tom

💬 OPIS 💬
Bycie płatnym zabójcą, w dodatku jednym z najlepszych na rynku, nie jest wcale jedynym, czym zajmuje się Edou Owaru. Każda sekunda życia której nie zajmuje mu zabijanie ludzi poświęca na... bycie największym na świecie fanem Kaorin, mało znanej idolki pop?! Czy da się w ogóle połączyć bycie zabójcą i fanem? No i co o jego krwawej pracy powiedziałaby sama Kaorin?!
Czyli nadal nic nowego dla mnie, od Waneko w tym roku. Poza wznowieniem „Uteny". :/

Gina89
Adept

nowe mangi waneko

Post autor: Gina89 » pt maja 30, 2025 7:50 pm

Tam nie ma nic a nic z romansu?

Awatar użytkownika
Koichi
Fanatyk

nowe mangi waneko

Post autor: Koichi » sob maja 31, 2025 2:27 pm

Pierwszy tytuł mnie nie interesuje, survival to nie moje klimaty. Ale drugi...
Strasznie to głupie, dodatkowo utrzymane w konwencji komedii daje podwójne wrażenie głupoty. I tak jak nie lubię temetyki showbiznesu to tutaj zrobiłbym wyjątek. Zwłaszcza, że okładki są cudne, marzenie kiedy twoim psychofanem jest taki bish XD
Jedyny minus to, że seria wychodząca. Tylko liczyć, że tomy nie będą się kończyć cliffhangerem :roll: Jednak wstępnie jestem zainteresowany, bo wyczuwam przyjemny odmóżdżaczek.
Gina89 pisze:
pt maja 30, 2025 7:50 pm
Tam nie ma nic a nic z romansu?
Też jestem ciekaw. Fajnje byłoby gdyby idolka też była trochę szurnięta, ale w sumie nie musi. Obie opcje by mnie satysfakcjonowały.

Gina89
Adept

nowe mangi waneko

Post autor: Gina89 » ndz cze 01, 2025 8:16 am

Bo może tam nie ma nic romansu ani interakcji między tymi bohaterami. Nie czytałam żadnego z tych tytułów ale to nie jest przypadkiem manga typu Yakuza w fartuszku tylko zamiast obsesji na punkcie bycia "perfekcyjnym Panem domu" jest na punkcie idolki? Albo Pan Złol ma dziś wolne czy jakoś tak. Że to będzie manga luźno powiązanych historii gdzie będzie przeplatać się wątek miłości do idolki

Awatar użytkownika
lexis
Adept

nowe mangi waneko

Post autor: lexis » ndz cze 01, 2025 1:17 pm

Kolejna nowość, której nie biorę.
I cóż to za gatunki? Komuś się pomyliło z tagami?

Awatar użytkownika
Łukasz.T
nołlife

nowe mangi waneko

Post autor: Łukasz.T » pn cze 02, 2025 4:10 pm

Kolejna nowość nie dla mnie.

Awatar użytkownika
Desponia
Adept

nowe mangi waneko

Post autor: Desponia » pt cze 20, 2025 10:21 pm

Zupełnie przegapiłam te ostatnie zapowiedzi, widocznie algorytm uznał, że mnie te tytuły nie zainteresują. I faktycznie skłonna jestem rozważyć tylko ten ostatni. Fajnie by było, gdyby całość zamknęła się w maksymalnie pięciu tomach zanim pomysły się wyczerpią.

Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk

nowe mangi waneko

Post autor: Mr.Chiquita » wt lip 08, 2025 5:16 pm

Kolejne ogłoszenie:
► Pokaż Spoiler
Przedstawiamy naszą wrześniową nowość!

Tytuł japoński: Tsuki ga Michibiku Isekai Douchuu
Tytuł polski: Podróżując pod księżycem przez inny świat
Gatunek/tematyka: akcja, przygoda, komedia, dramat, fantasy, shounen
Autorzy: Kotora Kino, Azumi Kei
Liczba tomów w Japonii: 15, nadal wychodzi
Sposób wydania: standardowy z obwolutą
Tryb wydawniczy: co 3 miesiące
Premiera: 19 września 2025
Cena: 24,99 zł
Rekomendacja wiekowa: 15+

Makoto Misumi jest zwykłym nastolatkiem uczęszczającym do szkoły średniej. W ramach tajemniczej umowy, zawartej niegdyś przez jego rodziców, zostaje wezwany do innego świata przed oblicze bogini, aby zostać bohaterem. Bogini jednak uznaje go za brzydkiego i pozbawia tytułu bohatera. Pogardliwie dając mu w ramach rekompensaty zdolność rozumienia wszystkich języków z wyjątkiem języka ludzkiego, wypędza go na najdalsze krańce pustkowi, z dala od ludzkiej cywilizacji. Tam Makoto rozpoczyna swoją niebezpieczną wędrówkę, podczas której spotyka smoki, pająki i wiele innych mitycznych istot.
Kojarzę, ale bardziej pod postacią LN (i adaptacji anime, która mnie odrzuciła po pierwszym odc.). Jednak odpuszczam, bo takie tytuły ewidentnie mi nie leżą.

Awatar użytkownika
Tequilka
Wtajemniczony

nowe mangi waneko

Post autor: Tequilka » czw lip 10, 2025 9:50 am

Absolutnie nie spodziewałam się tego tytułu u nas. Gdybym była tylko po 1 sezonie anime to bym się skusiła, tym bardziej, żeby wspierać rynek isekaiów, ale niestety 2 sezon mnie tak masakrycznie wynudził, że nie wiem czy mam się ochotę się pchać w tą serię.
► Pokaż Spoiler
Nie ukrywam, że z isekai inne tytuły wolałabym zobaczyć na naszym rynku jak Tensei shitara Ken deshita, Youjo Senki, Honzuki no Gekokujou czy z manhw Why Raeliana Ended Up at the Duke's Mansion
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Okularnik
Adept

nowe mangi waneko

Post autor: Okularnik » pt lip 11, 2025 3:36 pm

Tequilka pisze:
czw lip 10, 2025 9:50 am
Absolutnie nie spodziewałam się tego tytułu u nas. Gdybym była tylko po 1 sezonie anime to bym się skusiła, tym bardziej, żeby wspierać rynek isekaiów, ale niestety 2 sezon mnie tak masakrycznie wynudził, że nie wiem czy mam się ochotę się pchać w tą serię.
► Pokaż Spoiler
Nie ukrywam, że z isekai inne tytuły wolałabym zobaczyć na naszym rynku jak Tensei shitara Ken deshita, Youjo Senki, Honzuki no Gekokujou czy z manhw Why Raeliana Ended Up at the Duke's Mansion
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Aleś wykrakała :D

Awatar użytkownika
Tequilka
Wtajemniczony

nowe mangi waneko

Post autor: Tequilka » pt lip 11, 2025 3:38 pm

Wykrakałam sobie manhwę :mrgreen: Szkoda tylko, że tyle trzeba czekać T^T
Obrazek

@Okularnik akurat post wstawiałam :D No udało się ^^
@Chiquita a zapomniałam o tym, już usuwam opis :P
Ostatnio zmieniony pt lip 11, 2025 3:47 pm przez Tequilka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk

nowe mangi waneko

Post autor: Mr.Chiquita » pt lip 11, 2025 3:41 pm

@Tequilka:
Przypominam, że manhwy mają osobny temat. :P Może nie mieszajmy tego?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania do Waneko”