Czyli nadal nic nowego dla mnie, od Waneko w tym roku. Poza wznowieniem „Uteny". :/Wielu z nas musi godzić swoje życie zawodowe z ukochanym hobby, ale na szczęście (raczej) nie oznacza to wyboru pomiędzy koncertem a… zabójstwem?!
Przed takimi właśnie wyborami stawać będzie bohater naszej nowej, śmiertelnie zabawnej komedii: Koroshiya no Oshi – The Hitman`s Fave – !
Tytuł roboczy ⤳ The Hitman`s Fave - Idolka zabójcy
Autor ⤳ Rintarou Ooshima
Liczba tomów ⤳ 3+ (manga nadal powstaje)
Wydanie ⤳ format standardowy z obwolutą
Gatunek ⤳ akcja, komedia, seinen, płatny morderca, idolka, 15+
Premiera 1 tomu ⤳ 13 sierpnia 2025
Cena okładkowa ⤳ 27,99 zł / tom
OPIS
Bycie płatnym zabójcą, w dodatku jednym z najlepszych na rynku, nie jest wcale jedynym, czym zajmuje się Edou Owaru. Każda sekunda życia której nie zajmuje mu zabijanie ludzi poświęca na... bycie największym na świecie fanem Kaorin, mało znanej idolki pop?! Czy da się w ogóle połączyć bycie zabójcą i fanem? No i co o jego krwawej pracy powiedziałaby sama Kaorin?!
nowe mangi waneko
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
- Status: Offline
nowe mangi waneko
Oto i obiecana zapowiedź:
► Pokaż Spoiler
-
- Adept
nowe mangi waneko
Tam nie ma nic a nic z romansu?
- Koichi
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Pierwszy tytuł mnie nie interesuje, survival to nie moje klimaty. Ale drugi...
Strasznie to głupie, dodatkowo utrzymane w konwencji komedii daje podwójne wrażenie głupoty. I tak jak nie lubię temetyki showbiznesu to tutaj zrobiłbym wyjątek. Zwłaszcza, że okładki są cudne, marzenie kiedy twoim psychofanem jest taki bish XD
Jedyny minus to, że seria wychodząca. Tylko liczyć, że tomy nie będą się kończyć cliffhangerem
Jednak wstępnie jestem zainteresowany, bo wyczuwam przyjemny odmóżdżaczek.
Strasznie to głupie, dodatkowo utrzymane w konwencji komedii daje podwójne wrażenie głupoty. I tak jak nie lubię temetyki showbiznesu to tutaj zrobiłbym wyjątek. Zwłaszcza, że okładki są cudne, marzenie kiedy twoim psychofanem jest taki bish XD
Jedyny minus to, że seria wychodząca. Tylko liczyć, że tomy nie będą się kończyć cliffhangerem

Też jestem ciekaw. Fajnje byłoby gdyby idolka też była trochę szurnięta, ale w sumie nie musi. Obie opcje by mnie satysfakcjonowały.
-
- Adept
nowe mangi waneko
Bo może tam nie ma nic romansu ani interakcji między tymi bohaterami. Nie czytałam żadnego z tych tytułów ale to nie jest przypadkiem manga typu Yakuza w fartuszku tylko zamiast obsesji na punkcie bycia "perfekcyjnym Panem domu" jest na punkcie idolki? Albo Pan Złol ma dziś wolne czy jakoś tak. Że to będzie manga luźno powiązanych historii gdzie będzie przeplatać się wątek miłości do idolki
- lexis
- Adept
nowe mangi waneko
Kolejna nowość, której nie biorę.
I cóż to za gatunki? Komuś się pomyliło z tagami?
I cóż to za gatunki? Komuś się pomyliło z tagami?
- Łukasz.T
- nołlife
- Desponia
- Adept
nowe mangi waneko
Zupełnie przegapiłam te ostatnie zapowiedzi, widocznie algorytm uznał, że mnie te tytuły nie zainteresują. I faktycznie skłonna jestem rozważyć tylko ten ostatni. Fajnie by było, gdyby całość zamknęła się w maksymalnie pięciu tomach zanim pomysły się wyczerpią.
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
nowe mangi waneko
Kolejne ogłoszenie:
► Pokaż Spoiler
Kojarzę, ale bardziej pod postacią LN (i adaptacji anime, która mnie odrzuciła po pierwszym odc.). Jednak odpuszczam, bo takie tytuły ewidentnie mi nie leżą.Przedstawiamy naszą wrześniową nowość!
Tytuł japoński: Tsuki ga Michibiku Isekai Douchuu
Tytuł polski: Podróżując pod księżycem przez inny świat
Gatunek/tematyka: akcja, przygoda, komedia, dramat, fantasy, shounen
Autorzy: Kotora Kino, Azumi Kei
Liczba tomów w Japonii: 15, nadal wychodzi
Sposób wydania: standardowy z obwolutą
Tryb wydawniczy: co 3 miesiące
Premiera: 19 września 2025
Cena: 24,99 zł
Rekomendacja wiekowa: 15+
Makoto Misumi jest zwykłym nastolatkiem uczęszczającym do szkoły średniej. W ramach tajemniczej umowy, zawartej niegdyś przez jego rodziców, zostaje wezwany do innego świata przed oblicze bogini, aby zostać bohaterem. Bogini jednak uznaje go za brzydkiego i pozbawia tytułu bohatera. Pogardliwie dając mu w ramach rekompensaty zdolność rozumienia wszystkich języków z wyjątkiem języka ludzkiego, wypędza go na najdalsze krańce pustkowi, z dala od ludzkiej cywilizacji. Tam Makoto rozpoczyna swoją niebezpieczną wędrówkę, podczas której spotyka smoki, pająki i wiele innych mitycznych istot.
- Tequilka
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Absolutnie nie spodziewałam się tego tytułu u nas. Gdybym była tylko po 1 sezonie anime to bym się skusiła, tym bardziej, żeby wspierać rynek isekaiów, ale niestety 2 sezon mnie tak masakrycznie wynudził, że nie wiem czy mam się ochotę się pchać w tą serię.
Nie ukrywam, że z isekai inne tytuły wolałabym zobaczyć na naszym rynku jak Tensei shitara Ken deshita, Youjo Senki, Honzuki no Gekokujou czy z manhw Why Raeliana Ended Up at the Duke's Mansion

► Pokaż Spoiler

- Okularnik
- Adept
nowe mangi waneko
Aleś wykrakałaTequilka pisze: ↑czw lip 10, 2025 9:50 amAbsolutnie nie spodziewałam się tego tytułu u nas. Gdybym była tylko po 1 sezonie anime to bym się skusiła, tym bardziej, żeby wspierać rynek isekaiów, ale niestety 2 sezon mnie tak masakrycznie wynudził, że nie wiem czy mam się ochotę się pchać w tą serię.Nie ukrywam, że z isekai inne tytuły wolałabym zobaczyć na naszym rynku jak Tensei shitara Ken deshita, Youjo Senki, Honzuki no Gekokujou czy z manhw Why Raeliana Ended Up at the Duke's Mansion► Pokaż Spoiler

- Tequilka
- Wtajemniczony
nowe mangi waneko
Wykrakałam sobie manhwę
Szkoda tylko, że tyle trzeba czekać T^T

@Okularnik akurat post wstawiałam
No udało się ^^
@Chiquita a zapomniałam o tym, już usuwam opis

@Okularnik akurat post wstawiałam

@Chiquita a zapomniałam o tym, już usuwam opis

Ostatnio zmieniony pt lip 11, 2025 3:47 pm przez Tequilka, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mr.Chiquita
- Fanatyk