Serii nie znałem. Skusiło mnie by pozbierać opnie bo pisało że to niby horror. Opinie są podzielone, więc jak zawsze w takich sytuacjach oglądam anime lub czytam skany. Zacząłem oglądać anime. To anime z Horrorem nie ma nic wspólnego. Tylko oprócz jakiś pierwszych może 7 min pierwszego odcinka. Prawdopodobnie ten horror opiera się tylko na dużej ilości krwi...
Tak jak ktoś pisał pierwsze dwa pietra były koszmarnie nudne, lecz ich jedynym plusem był fakt że trzymały się jakiejś logiki, nie co to później.
Jeszcze piętro 3 było w miarę ok. Ale główna bohaterka...
► Pokaż Spoiler
Czy ją wgl można nazwać bohaterką? Ona jest niczym. Pusta. Bezbarwna. Nudna. Zero emocji. Powtarza tylko że chce by ją zabito? I tu kolejny bezsens. Skoro chce zakończyć swoje życie dlaczego nie postanowiła skorzystać z okazji i zostać zabita przez tego małego grabarza? Bo niby Zack, osoba którą zna max 1 godzinę przyrzekła na Boga że to zrobi i jest on osobą której aż tak bardzo chce pomóc uciec, a znają się ledwie chwilę, a ich znajomość opiera się tylko na tym że ten jej nie zabił bo ma zły wyraz twarzy.

Powód idealny. Dla mnie wgl nie trzyma się to logiki.
Pomijając powód dlaczego razem zaczęli swoją podróż po nieznanym budynku, przychodzi czas na najbardziej głupie i nie logiczne piętro. Bardziej się śmiałem podczas tego, niż współczułem bohaterom.
► Pokaż Spoiler
Zack to chyba nie jest człowiek skoro tyle razy przeżył krzesło elektryczne xD Zależy od natężenia prądu ale tyle razy być porażonym i nie wykitować. Był tam uziemiony i po 1 porażeniu powinien już kopnąć w kalendarz, bo prąd przechodził prze całe ciało. Ktoś mi powie że ludzie przeżyli uderzenie pioruna i wgl. Ok. Ale to nie zmienia faktu że po takiej sesji jaką dostał powinien być po drugiej stronie. Potem pokój z gazem... Powinni być mocno osłabieni po wdychaniu takiej ilości trucizny, a oni po prostu poszli dalej. Super. Następny pokój mi się podobał. Zadanie przygotowane aby wpłynąć na psychikę Zacka. To było naprawdę fajne. Ale dalej zażycie narkotyków, i przedziurawienie się kosą, a potem spacerek i dopiero po jakimś czasie odczucie tego skutków.... Szkoda komentować. Po takim cięciu powinien siedzieć na tym pietrze i zdychać z bólu. On to chyba ma 1000L krwi.
I teraz mamy kolejne super akcje. Nasza bohaterka bez emocji
► Pokaż Spoiler
próbuje uratować swojego kompana. i Przemiana się w bezlitosną nic nie czującą osobę. Nawet stąpa po rękach zombi. Mega super przerażające... Dodatkowo mamy jakiegoś księdza co prawi jej kazania że wszytko to jej wina xD Że sprowadziła chaos na te piętra i jest grzesznicą. Przecież same te piętra gdzie ludzie mogą zabijać do woli są grzeszne. To się niczego nie trzyma. Totalny bezsens.
Skończyłem na 9 odcinku i nie zamierzam kontynuować. Przejrzałem też skany i anime wiernie oddaje mangę. Nie polecam nikomu. Moja ocena to mocne 1/10. Bo ciekawa była tylko historia Zacka.