Ogólnie o wydawnictwie Dango
- ninna
- nołlife
- Status: Offline
Żadna z ostatnich zapowiedzi Dango do mnie nie trafia. Dziwi mnie, że wzięli takie długie serie.
- Koichi
- Fanatyk
Widzę, że Dango z wydawania jednotomówek wpakowało się w wydawanie serii przez lata. Zdrowia zatem życzę 
- TokitaOhma
- Adept
Samuraja chętnie wezmę, lubię te klimaty a i Klasa Skrytobójców tego autora bardzo mi się podobała.
Ja nie widzę nic złego w tym, że wydawnictwo idzie w dłuższe serie. Wolę, żeby seria była dłuższa i jakościowa, niż krótka wydmuszka.
Często unikam krótkich serii, bo się na nich mocno przejechałem i jeśli chodzi o budowanie historii i świata, to dłuższe serie zawsze bardziej mnie przekonywały, dlatego niech próbują i oby im wyszło to na dobre.
Undead Unluck też jest ciekawą pozycją i nawet kiedyś myślałem, by dać tą serię w propozycjach wydawniczych. Może nie jest to mój priorytet, ale być może przyjdzie czas, że sięgnę po serię.
Ja nie widzę nic złego w tym, że wydawnictwo idzie w dłuższe serie. Wolę, żeby seria była dłuższa i jakościowa, niż krótka wydmuszka.
Często unikam krótkich serii, bo się na nich mocno przejechałem i jeśli chodzi o budowanie historii i świata, to dłuższe serie zawsze bardziej mnie przekonywały, dlatego niech próbują i oby im wyszło to na dobre.
Undead Unluck też jest ciekawą pozycją i nawet kiedyś myślałem, by dać tą serię w propozycjach wydawniczych. Może nie jest to mój priorytet, ale być może przyjdzie czas, że sięgnę po serię.
- Koichi
- Fanatyk
Złe to nie jest. Bardziej chodzi o to, że to skok z jednej skrajności w inną skrajność. Oby sobie poradzili, bo coś czuję, że klientela im się zacznie zmieniać. Sam nie zamierzam zbierać żadnej z tych serii i w sumie kupuje od nich coraz mniej. W zeszłym roku może z 4 mangi to były?
Tak więc naprawdę im życzę powodzenia i może dla mnie też coś znajdą 
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
Pierwsza zapowiedź Dango na 2027 rok:
► Pokaż Spoiler
Trochę niespodziewana, ale podobają mi się ostatnie zapowiedzi Dango. Tutaj też tytuł dla mnie, bo ecchi. Co prawda mało znany, ale jest taka posucha na rynku polskim w temacie, że przyjmę cokolwiek.Dzisiaj mamy dla Was nietypową dla Kluch zapowiedź, ale co tam... Kto nie próbuje, ten nie ma, prawda?Przed Wami pierwsza seria na 2027 rok (na 2026 będą tylko nowe zapowiedzi BL): Senki Survival Saga: Isekai no Unmei o Kaketa Mujintou Fujun Iseikouyuu od Otosama.
Z kim płyniemy na bezludną wyspę?
DODATKOWE INFORMACJE:
Od tej zapowiedzi tytuły w przedsprzedaży będą zawsze tańsze o 2 zł niż cena okładkowa, a dodatkowo dla 200 pierwszych preorderów gwarantujemy darmową dostawę listem ekonomicznym!
Ale... to jeszcze nic, bowiem tworzymy specjalny Klub VIP "Kluskarnia" (osoby, które miały kartę stałego klienta, już w nim są), a w nim darmowa wysyłka listem priorytetowym oraz dodatkowy dodatek do preorderów! Więcej szczegółów już wkrótce.
- Tequilka
- Wtajemniczony
Ooo zainteresowało mnie, też lubię ecchi więc chętnie zakupię
Szkoda tylko, że aż tyle trzeba czekać do premiery T^T
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
Jest i kolejna zapowiedź na 2027 rok:

► Pokaż Spoiler
Kolejne miłe zaskoczenie. Dango nie poddaje się, i chce o sobie przypomnieć. Wcześniej trochę za bardzo się marginalizowali. Ale teraz, po wielu ciekawych zapowiedziach, wypływają na lekko szersze wody.Najbardziej znamienici polscy politycy tak bardzo wierzyli w ludzki gatunek, że w ich wyobraźni meteoryt wyparował, półwysep Jukatan i Zatoka Meksykańska, a przepraszamy Amerykańska, nie istnieje, a dinozaury od naszych fenomenalnych przodków obrywały kamieniami. I wiecie co? Chyba mieli rację…?!Przed Wami seria, przy której każdy chciałby wrócić do dzieciństwa, i stać się głównym bohaterem Azylu dla Dinozaurów!
Specjalnie do tego tytułu zostaną stworzone karty informacyjne dinozaurów, które będziemy dodawać do przedsprzedaży.![]()
Jaki dino jest Waszym ulubionym? Szefowa Kluska uwielbia T-Rexa, ale chyba lepiej nie wiedzieć dlaczego...
Ten tytuł możecie polecić dosłownie każdemu bez wyjątku.
- lexis
- Wtajemniczony
Nie lubię ecchi, dinozaury mnie nie ruszają, oba na nie.
- Gokiburi
- Wtajemniczony
Nie zainteresowały mnie te zapowiedzi. Jestem na nie.
- Mr.Chiquita
- Fanatyk
Kolejna porcja zapowiedzi, tym razem jednotomówki BL:

► Pokaż Spoiler
Wrzucam, bo nikt jeszcze nie dodał. Tym razem, nic dla mnie.Kochane Kluski i Kluseczki,
dzisiaj mamy dla Was cztery tytuły Boys Love prosto od Nonono Yamady! W tym dwa tytuły w zupełnie nowym świecie - Dom & Sub!
1. Czy to miłość?
OPIS: "Dlaczego nie potrafię się tobie sprzeciwić? Dlaczego pragnę twego dotyku?". W tym świecie oprócz tradycyjnych płci istnieje "druga płeć": Dom (dominujący), osoby, które pragną kontrolować innych, oraz Sub (uległy), osoby, które chcą być zdominowane. Masami z powodów finansowych pracuje jako host w ekskluzywnym klubie dla Subów. Przyłapuje go na tym nowy uczeń z wymiany, Yusei. Gdy chłopak rzuca w jego stronę "rozkaz", wszystko się zmienia... Przedstawiamy historię ze świata Dom&Sub, gdzie instynkt czasem przejmuje główną rolę.
2. Rhetoric
OPIS: "Wystarczy, że jesteś przy mnie, a staję się silniejszy...". Mikado był wychowywany jako Dom, a w przyszłości miał przejąć stery nad Grupą Date. Jednak podczas badań w gimnazjum okazało się, że w rzeczywistości jest Subem. Pewnego dnia w szpitalu wpada na Sudo, kolegę z klasy. Chcąc cierpiącemu chłopakowi, Mikado odkrywa jego prawdziwą "drugą płeć"...?! Historia ze świata Dom & Sub o dwójce ludzi, którzy poznali smak miłości i wybaczenia.
3. Najciemniej przed świtem
OPIS: "Pierwszy raz zacząłem wyczekiwać poranków". Takaya jest początkującym i niezbyt popularnym hostem. Pewnego dnia upija się i zasypia pod drzwiami własnego mieszkania, bo zapomniał kluczy. Z opresji ratuje go Saito, pisarz, który mieszka w tym samym budynku. Takaya coraz bardziej zakochuje się w dojrzałym i ewidentnie miłym mężczyźnie, ale...?! Przed Wami opowieść o pisarzu uwięzionym w przeszłości i początkującym hoście, który nie potrafi sprostać oczekiwaniom wymagającej pracy. Cicha i niezwykle poruszająca historia o narodzinach nowego świtu.
4. Rozwiń skrzydła i leć
OPIS: "Chciałem go mieć tylko dla siebie". Chikara jest studentem, który poświęcił się badaniom naukowym, aby spełnić marzenie z dzieciństwa o lataniu. Pewnego wieczora, całkiem przypadkowo, odkrywa skrywaną tajemnicę na plecach Satomiego, genialnego i przystojnego studenta z wymiany. Chłopacy szybko się do siebie zbliżają, jednak Chikara nie zna innej... strony Satomiego. Opowieść o mroku, nadziei i odrodzeniu wyrytych na ich plecach...
Opisy mogą ulec zmianie.
- Tequilka
- Wtajemniczony
Tylko opis "Najciemniej przed świtem" mnie zainteresował. W "Rozwiń skrzydła i leć" wiadomo od razu jaka to tajemnica 
- Koichi
- Fanatyk
Tym razem nie chodzi o "taką" tajemnicę. Satomi ma po prostu mroczną przeszłość i gonią go demony z tej przeszłości. Nie wyjawię jednak o co chodzi. Mnie tylko zastanawia, jak on zdołał się pozbierać i dostać na dobre studia, ale w końcu to fikcja, to czemu nie?
W mojej opini manga jest ciekawa, jak na krótkie czytadło. Reszty tytułów od tej autorki nie znam, ale jeśli są na podobnym poziomie, to chętnię przygarnę. Trudno, że wszystkie dramy, jednak mam przeczucie, że mogą być warte sprawdzenia.
- lexis
- Wtajemniczony
Kochane Kluski i Kluseczki,
dzisiaj mamy dla Was powrót Amamiyi na kluskowe półki!
Nie powiemy, troszkę tęskniliśmy za nią i jej specyficznymi panelami...
Koniecznie zajrzyjcie do Piez na mangi, który gdzieś w zielonej, wysokiej trawie schował specjalny kod, dzięki któremu nie dość, że zgarniacie rabat, to jeszcze dodatkowy gratis do tego tytułu!
Kod jest ważny tylko do niedzieli.
To co, spotkamy się w popołudniowej zieleni w październiku?![]()
► Pokaż Spoiler
- Koichi
- Fanatyk
Amamiya? Do tego fantasy? Oczywiście, że wezmę.
- ninna
- nołlife
Wezmę. Opis brzmi ciekawie.
- Gokiburi
- Wtajemniczony
BL? Wezmę.