Ogólnie o wydawnictwie Dango

Temat poświęcony mangom wydawnictwa Dango
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nover
Adept
Status: Offline

Post autor: nover » czw wrz 11, 2025 4:51 pm

miaka88 pisze:
śr wrz 10, 2025 9:50 pm
Opis fajny, kreska ładna. Z chęcią kupię.
Miałam to samo, ale zobaczyłam pierwszy rozdział online i rakiem się wycofałam.
Nie na moje nerwy i żołądek.

Awatar użytkownika
lexis
Wtajemniczony

Post autor: lexis » czw wrz 11, 2025 8:32 pm

Koichi pisze:
śr wrz 10, 2025 8:27 pm
Chyba nie do końca zrozumiałem opis. Mieszkańcy wioski to ludzie przebrani w zwierzęce kostiumy, czy bestie, czyli zantropomorfizowane zwierzęta, które ubierają się i zachowują jak ludzie? :mysli:
To są zantropomorfizowane zwierzęta, które bohater początkowo bierze za ludzi w kostiumach.

Awatar użytkownika
Koichi
Fanatyk

Post autor: Koichi » pt wrz 12, 2025 12:07 am

nover pisze:
czw wrz 11, 2025 4:51 pm
miaka88 pisze:
śr wrz 10, 2025 9:50 pm
Opis fajny, kreska ładna. Z chęcią kupię.
Miałam to samo, ale zobaczyłam pierwszy rozdział online i rakiem się wycofałam.
Nie na moje nerwy i żołądek.
I Dango coś takiego wyda? :shock: Jestem w szoku. Raczej też zrezygnuję.

lexis pisze:
czw wrz 11, 2025 8:32 pm
Koichi pisze:
śr wrz 10, 2025 8:27 pm
Chyba nie do końca zrozumiałem opis. Mieszkańcy wioski to ludzie przebrani w zwierzęce kostiumy, czy bestie, czyli zantropomorfizowane zwierzęta, które ubierają się i zachowują jak ludzie? :mysli:
To są zantropomorfizowane zwierzęta, które bohater początkowo bierze za ludzi w kostiumach.
Dzięki za wyjaśnienie. Jednak dla mnie chyba będzie za mocny ten tytuł. Ja nawet ostatnio odbiłem się od tej jednotomówki o wampirze Yoru. Nie jest jakaś straszna, ale klimat dla mnie zbyt niepokojący.

Awatar użytkownika
Kuroneko
Weteran

Post autor: Kuroneko » pt wrz 12, 2025 4:01 pm

Kochani, dzisiaj przybywamy z kilkoma informacjami. :) Uzbierało się troszkę rzeczy, które trzeba było opanować, a teraz ze spokojem i przeprosinami wracamy do zajmowania się Wami. <3

1. Duszek miłości został spakowany, jutro idzie na pocztę/paczkomat.
2. Usłyszeć ciepło słońca -Cztery pory roku- 3 już jedzie, nastąpiło małe opóźnienie ze strony drukarni.
3. Tytuły wrześniowe będą w innych terminach, dlatego w grafice miesięcznej nie podamy dokładnych terminów. Od jakiegoś czasu są bardzo opóźnione akcepty i staramy się jeszcze to opanować.
4. Na tę chwilę nie mamy jeszcze materiałów do Kempingu, może się on przesunąć na październik. Jutro będę się upominać.
5. Niedługo zaczniemy ogłaszać tytuły na następny rok - jak tylko zaczną spływać umowy. :)
6. W dalszym ciągu w sklepie jest włączony mały urlop, więc zamówienia mogą wychodzić z opóźnieniem.

Chcąc Wam to wszystko wynagrodzić, podrzucamy Wam kod rabatowy (20%) na cały koszyk sklepowy: KLUCHA
Kod jest ważny do czwartku.

Dziękujemy za cierpliwość i przepraszamy za problemy.

Jeszcze chwilka odpoczynku dla głów i wracamy z nową siłą do wytężonej pracy. :)

https://sklep-dango.pl/
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Koichi
Fanatyk

Post autor: Koichi » sob wrz 13, 2025 3:21 pm

Dzięki za przypomnienie o duszku :D

Awatar użytkownika
Tequilka
Wtajemniczony

Post autor: Tequilka » wt wrz 23, 2025 11:38 pm

Dobutsu Ningen kojarzę z tiktoka, swego czasu dużo editów z tym mi wyskakiwało, nie powiem, mega mnie zaskoczyli tą zapowiedzią, ja jestem jak najbardziej na tak :D

Awatar użytkownika
Kuroneko
Weteran

Post autor: Kuroneko » śr lis 12, 2025 4:09 pm

Kochane Kluski i Kluseczki!

Skoro dzisiaj są kluskowe urodziny, musimy mieć dla Was prezent, prawda? :D

I tak oto są trzy pierwsze tytuły! Tak, tak, to nie są wszystkie zapowiedzi. ;)

Przed Wami Versus od trzech autorów: ONE, Bose oraz Kyotaro Azumy. Pierwszy tomik wpadnie w Wasze ręce dopiero w czerwcu, ale jest na co czekać, bo przecież tytuły ONE są już w Polsce wydane!

W tym samym miesiącu dostaniecie od swoich Kluch Przyjaciółkę mojej siostry, moją ukochaną od Mei Fujimatsu. Jest to 4-tomowe zakończone GL, które zachwyci Was przepiękną kreską.

Natomiast w lutym czeka na Was Opowieść o ostatniej wiedźmie od Kiry Ito, której mangę już od nas dostaliście. ;)

Oczywiście wszystkie tytuły będą miały dodatki, które dostaniecie, kupując u nas w sklepie internetowym.

A poniżej w linku znajdziecie opisy oraz zacne kluskolinki. Jeśli chcielibyście kupić tomiki ze sporym rabatem od ceny okładkowej, koniecznie zajrzyjcie do @pieznamangi, bo ewidentnie podkradł nam jakiś kod ze sklepu.

WIĘCEJ INFO: https://wp.me/p4XN0X-2t6
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Thoreline
Wtajemniczony

Post autor: Thoreline » śr lis 12, 2025 6:04 pm

Może wezmę Opowieść o ostatniej wiedźmie

Awatar użytkownika
lexis
Wtajemniczony

Post autor: lexis » śr lis 12, 2025 8:05 pm

Nic.

Awatar użytkownika
Tequilka
Wtajemniczony

Post autor: Tequilka » czw lis 13, 2025 9:02 am

to GL mnie zainteresowało, ale jeszcze bardziej interesuje mnie to kiedy będzie kolejny tom Overlorda :mysli: :mysli: :mysli:
14 tom Overlorda był w czerwcu 2024 to już nawet nie jest jeden tom na rok a jeden na dwa lata ;/

Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk

Post autor: Mr.Chiquita » czw lis 13, 2025 6:09 pm

Kolejna dawka zapowiedzi na przyszły rok:
► Pokaż Spoiler
Lecimy dalej z urodzinowymi zapowiedziami. 😃

Dzisiaj mamy dla Was Miłość na dowóz, czyli jak zostałem dostawcą przerażającej VTuberki! Kto by nie chciał dostać miłości z dostawą pod drzwi, prawda? Przekonamy się, co z tego wyniknie już w marcu. Później przeniesiemy się w czasie do czerwca i sprawdzimy, co się dzieje w HOOL!GAN'S. A później znowu powrót do przeszłości, aby zapoznać się z pingwinami i ich... problemami w tytule Zanim wyginiesz.

MIŁOŚĆ NA DOWÓZ
OPIS: Klientka o groźnym wzroku okazała się jedną z moich idolek!
Niedawno zostałem dostawcą w "Dowóz Eats", gdzie napotkałem przerażającą klientkę. Nie dość, że wyglądała groźnie, to jeszcze patrzyła na mnie z wyraźną niechęcią, gdy podawałem jej zamówienie. Na moje nieszczęście jestem jedynym dostawcą w tej dziurze... Gdy znów dostałem zlecenie na dostawę pod jej drzwi, pierwszy raz odezwała się...i okazało się, że ma dokładnie taki sam głos, jak moja ulubiona Vtuberka, FuwariChan! Co więcej, zaproponowała mi donację w zamian za rozmowę...?! Oto nostalgiczna komedia o przerażającej, lecz dziwnie znajomej klientce i jej introwertycznym dostawcy!

HOOL!GAN'S
OPIS: XIX wiek, Londyn, East End. Siedziba Chuliganerii. Lee Hartlieb, alchemik, któremu jego poprzednik powierzył pieczę nad miastem, czyni nałogowców szczęśliwymi z pomocą alchemii, planując jednocześnie stworzenie perfekcyjnego "Raju". Świeża i porywająca! Obecna królowa chuligańskich mang - niekończący się pojedynek na alchemię!

ZANIM WYGINIESZ
OPIS: Pen, planujący zagładę swojego gatunku oraz Merle, wysiadujący kamień zamiast jaja. Cóż za los czeka tę dwójkę pingwinów? Czym jest miłość? Co oznacza żyć? Czy zwierzęta, która nie mogą spłodzić potomstwa, tracą swoją wartość? Oto głos zwierząt w przededniu wymarcia - bajka XXI wieku stanowiąca swoisty protest wobec świata.
Wyraz najwyższego uznania dla tej złączonej przez niepozorny kamień bajki złożył japoński autor, Takeda Satetsu: "Opisano tu bardzo ważną historię dla wszystkich nas, którzy czują się nieustannie porównywani do innych".

Coś Was zainteresowało z tych zapowiedzi? 😉

A kolejne zapowiedzi już po weekendzie. 😃
W końcu coś, co mnie interesuje - romans shonen. I jeszcze seria trwająca. 8-)

Awatar użytkownika
Koichi
Fanatyk

Post autor: Koichi » pt lis 14, 2025 7:22 pm

Z tej pierwszej zapowiedzi to nic dla mnie.

Z drugiej wezmę jednotomówkę o pingwinach. Nad chuliganami się zastanowię. Niby tylko dwa tomy, ale z opisu to tak brzmi trochę dziwnie. Liczyłbym na trochę psychodeli, ale się zobaczy.

Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk

Post autor: Mr.Chiquita » pn lis 24, 2025 7:09 am

Jeszcze jedna przyszłoroczna zapowiedź, jednotomówka BL:
► Pokaż Spoiler
Jak Wam mija niedzielny wieczór? Mamy nadzieję, że grzejecie się pod ciepłym kocyku, bo tu na północy kraju trochę "wieje" złem. 😉

Żeby Wam się trochę ciepłej na duszy zrobiło, mamy dla Was kolejny tytuł autorki Futrzaków - Błękitna flara!

Tak, tak, nie zapomnieliśmy o fanach BL.

GUNJOU HALATION
Autor: Noji
Cena okł.: 29,99zł
Ilość tomów: 1
Status: zakończona
Gatunek: dramat, romans, BL
Tłumacz: Agata Zielezińska
Premiera: luty 2026

OPIS:
Za sprawą „cudownego zdjęcia”, które podbiło media społecznościowe, Ren Nibu już pierwszego dnia w liceum nie mógł ukryć się przed ciekawskimi kolegami. Gdy otoczył go mały tłum, przed gradem pytań uratował go Hajime Takamiya, uczeń trzeciej klasy. Ren uciekł, nie zdążywszy mu podziękować za pomoc, ale jakiś czas później spotkał go ponownie, gdy z ciekawości odwiedził szkolny klub fotograficzny. Tam dowiedział się, że to właśnie Takamiya jest autorem „cudownego zdjęcia”…

Awatar użytkownika
Mr.Chiquita
Fanatyk

Post autor: Mr.Chiquita » pn lis 24, 2025 6:27 pm

Dango się rozszalało, bo oto kolejna porcja zapowiedzi:
► Pokaż Spoiler
Miały być przed weekendem, ale są po weekendzie, trzeba było nadrobić troszkę pracy przed BF.

Lecimy dalej z urodzinowymi zapowiedziami. 😃

Dzisiaj mamy dla Was trzy świetne serie, które mamy nadzieję, wpadną w Wasze gusta, a później łapki. 😉
I tak przed Wami: Dziwne obrazki, Kaijin Fugeki oraz Meteoria!

DZIWNE OBRAZKI
OPIS: Sasaki, młody student należący do klubu badań nad okultyzmem, dowiaduje się od swojego kolegi Kurihary o istnieniu pewnego bloga. Znajduje na nim niepokojący wpis zatytułowany „Twoja zbrodnia”. Towarzyszy mu rysunek kobiety z rozwianymi na wietrze włosami, narysowany przez „Yuki”, żonę mężczyzny, który opublikował ten wpis…

Dołącz do Sakakiego i rozwiąż z nim mrożącą krew w żyłach zagadkę kryminalną, ukrytą w dziewięciu niepokojących rysunkach. Gdy znajdziecie rozwiązanie, wszystko połączy się w jedną, szokującą całość… Przed wami komiksowa adaptacja hitowej powieści autorstwa Uketsu.

KAIJIN FUGEKI: ROZŻARZONE DUSZE
OPIS: „Noc”... Dawniej nazywano ją klęską żywiołową. W obliczu katastrofy na skalę, która wymyka się ludzkiemu zrozumieniu, dzieci tańczyły bez opamiętania – by bogowie użyczyli im swojej mocy, by złagodzić gniew „Nocy” i ocalić świat... Jin, chłopiec mieszkający na japońskiej prowincji, spotyka na swojej drodze Gao, żołnierza z Wielkiej Brytanii, którego „Noc” zmusiła do ucieczki z ojczyzny. Razem będą musieli stawić czoła zniszczeniu i rozpaczy, jaką niesie ze sobą nadejście „Nocy”.

Długo wyczekiwana, zupełnie nowa manga autorstwa Oh!Great. Wrogiem jest klęska żywiołowa, a walczą z nią młodzi chłopcy i dziewczęta… Przed wami epicka historia fantasy, która wywraca do góry nogami utarte mangowe schematy!

METEORIA
OPIS: Witajcie w świecie napędzanym przez ogromne silniki parowe. Wszystko to powstało za sprawą „Meteoriańskiego węgla” – wyjątkowego i wysokoenergetycznego paliwa kopalnego.
Kanata, młody chłopak pracujący w kopalni, ciężko pracuje i przykłada się do nauki, mimo skrajnie niesprzyjających warunków życia. Pewnego dnia zostaje wybrany do brygady, która ma wydobywać nowo odkrytą rudę Meteorii, jednak podczas prac przez ścianę kopalni nagle przebija się ogromny potwór... To niespodziewane i niebezpieczne zdarzenie wprawi w ruch wydarzenia, które zmienią całe życie Kanaty.

Przed wami pierwszy tom porywającej przygody w klimacie steampunk!

Coś Was zainteresowało ze wszystkich zapowiedzi? 😉
Aż trzy nowe, wciąż powstające serie. I wstępnie interesują mnie wszystkie. Jestem pod wrażeniem, bo już dużo mniej jednotomówek.

Awatar użytkownika
Tequilka
Wtajemniczony

Post autor: Tequilka » wt lis 25, 2025 9:03 am

Ale Dango się rozkręca, ładnie, ładnie.
Mnie najbardziej zainteresowało "Dziwne obrazki".

Awatar użytkownika
Desponia
Adept

Post autor: Desponia » wt lis 25, 2025 12:31 pm

Jestem zaskoczona wysypem tytułów nie -BL i do tego serii. Rozumiem chęć dotarcia do większej grupy docelowej z ofertą, ale nie spodziewałam się aż takiego zmasowanego ataku.

Awatar użytkownika
lexis
Wtajemniczony

Post autor: lexis » wt lis 25, 2025 10:15 pm

Dziwne Obrazki są na bazie wydanej u nas powieści.

I poza nimi chyba nic mnie nie interesuje.

Gina89
Adept

Post autor: Gina89 » śr lis 26, 2025 9:28 am

Chyba ta podróż do Japonii się opłaciła dla Dango.
Akuma też była w Japonii... Coś z tego przywieźli?

Awatar użytkownika
Koichi
Fanatyk

Post autor: Koichi » śr lis 26, 2025 6:39 pm

Futrzaste Sprawy mi się podobały, więc Błękitną Flarę też wezmę. Co do reszty mam mieszane uczucia, ale jeśli już coś miałbym brać, to tylko ten kryminał. Opis jest ciekawy, ale jeszcze się zastanowię.

Awatar użytkownika
nover
Adept

Post autor: nover » czw lis 27, 2025 10:03 pm

Zamówione: Opowieść o ostatniej wiedżmie, Zanim wyginiesz, Dziwne obrazki i Meteoria.
Zamówię później (gdy wyjdzie całość), albo przynajmniej to co na dzisiejszy dzień jest w preorderze: Versus, HOOL!GAN'S, Kaijin Fugeki: Rozżarzone dusze

Jak dla mnie na koniec roku Dango rozbiło bank, nie spodziewałam się :shock:
lexis pisze:
wt lis 25, 2025 10:15 pm
Dziwne Obrazki są na bazie wydanej u nas powieści.
O dzięki, nie wiedziałam że jest. Dodam do listy książek do zakupu, podobnie jak Zamek w po drugiej stronie lustra, bo się zorientowałam, że We need YA wydało o.O

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dango”