stalówkę i papier do rysowania mang
i mam problem jak z tego korzystać (prosze nie czepiajcie się tego że nic niewiem o tych żeczach bo jestem początkującym

Gdzie to jest? Ja nie widze w pierwszym tomie o tym :/ A czy trzeba stalowke wymyc po skonczeniu??Mikado13 pisze:ma i do dość duże!
ale po kolei
1. Żyeby rysować piórkiem musisz zamoczyć stalówkę w tuszu - oczywiście która jest już przymocowana do obsadki
2. To wszystko mozesz przeczytać w Jak Powsatej manga Tom 1.
Ja polecam drewniane obsadni, chodź trudno się z nich zmywa tusz, bo ja taka cimajda jestem. Ale Kupiłam sobie też plastikową i też jest fajna.
3. Co do stalówek, tu ci nie pomoge bo sama mam problemy z wyborem jeśli nie wiem jak to rysuje -_-.
od strony 7 do 16 (w pierwszym tomie 'jak powstaje manga') mozesz przeczytac o wyborze obsadki i stalowki, a takze ich zastosowaniu. Po skonczeniu rysowania wskazane jest umycie stalowki zeby nie zostawal na niej zaschniety tuszArti pisze:Gdzie to jest? Ja nie widze w pierwszym tomie o tym :/
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość